RKI ViaBill og RKI

ViaBill og RKI

Der er mange glæder i denne verden, som koster lidt. Og netop derfor elsker vi danskere også at shoppe, forkæle os selv, eller på anden vis forsøde tilværelsen lidt fra tid til anden.

Dog kan det sommetider være svært at skulle købe en større ting på én gang, og netop derfor finder mange det relevant og positivt at købe nye ting på afbetaling – for eksempel med ViaBill.

Er du nysgerrig på at vide mere om dét at shoppe på afbetaling, og er du interesseret i at vide om det overhovedet er muligt, hvis man for eksempel er registreret i RKI, så læs med her.

Vi guider dig igennem shopping og køb på afbetaling, samt gode råd til at komme ud af RKI.

OBS: Lån trods RKI kræver en individuel kreditvurdering af din kreditværdighed

Fordele ved at shoppe på afbetaling

En af de helt store udfordringer for mange danskere er, at deres indkomst varierer. Derfor kan det være svært at finde penge til nye ting i de måneder, hvor der ikke er så mange penge som normalt.

Og som de fleste ved, så er det ikke altid muligt selv at være herre over, hvornår der pludselig opstår et behov eller en udgift, der ikke var planlagt. For eksempel kan det være, at du står over for en flytning og skal bruge et nyt møbel, eller at din computer, som du bruger på studiet eller til vigtige opgaver, pludselig går i stykker og skal udskiftes.

Den primære fordel ved at shoppe på afbetaling, er nemlig at du får mulighed for at fordele udgiften til den eller de nye ting ud på længere tid. Det giver dig en chance for at nyde nye produkter (og slippe for at slås med din gamle PC eller dit møbel, der er i stykker) uden at din økonomi er fuldstændigt ruineret i månederne omkring købet.

Mulighed for at låne penge som gældplaget – kan man shoppe trods RKI?

Hvis du er registreret i RKI, er dine muligheder for at købe ting på afbetaling meget lille. Det skyldes, at de fleste kreditgivere foretager en grundig kreditvurdering, og ikke godkender personer, der er registreret som dårlige betalere. Blandt andet tilbyder ViaBill og Klarna ikke afbetalingsordninger til personer, som er registreret i RKI.

Enkelte virksomheder kan stadig tilbyde dig lån, som dog typisk er dyrere end afbetaling af en vare. I nogle tilfælde kan du dog selv være med til at skræddersy din aftale om lånet, så du kan betale dine køb tilbage over den tidsperiode, som passer dig. Det er smart, fleksibelt, og netop grunden til at nogle danskere, der er registreret i RKI, stadig vælger at låne penge, købe nu, og betale senere.

Gode råd til at komme ud af RKI

Der er mange fordele ved at komme ud af RKI. For mange betyder denne registrering nemlig begrænsede muligheder i forhold til at optage mere fordelagtige låne- og afbetalingsaftaler for fremtiden. Med andre ord er det dyrt at stå i RKI, og kan derfor være med til at gøre din situation værre end den sandsynligvis allerede er.

Her er et par gode råd til at komme ud af RKI:

  • Betal din gæld: Den nemmeste måde at komme ud af RKI, er ved at betale din gæld ud. Nogle vælger derfor at låne penge og lave aftaler med familiemedlemmer for at betale den anden gæld ud og komme ud af RKI. Pas dog altid på med dette og undgå splid med dine nærmeste.
  • Lav nye og realistiske aftaler med dine kreditorer: Dan dig et overblik over alle dine kreditorer, og gå i gang med at forhandle nye og realistiske afdragsløsninger med dem. De fleste er villige til dette, da de blot ønsker deres penge tilbage. Mange opnår langt bedre (og i nogle tilfælde kortere) aftaler ved at forhandle direkte.