Bærbar på afbetaling

Bærbar på afbetaling

En bærbar er et vigtigt køb. Du skal ikke blot vælge den rette model, men også gøre plads i økonomien til et køb af denne kaliber. Hvis du har svært ved at finde luft i din økonomi til så stort et køb, så bør du overveje andre muligheder – eksempelvis at købe din bærbar på afbetaling.

Der findes adskillige muligheder for dette. Du kan tilmed finde forhandlere, der tilbyder rentefri afbetaling, når du køber en ny computer. Ønsker du ikke at afdrage med et fast månedligt afdrag, så er det også muligt at udskyde betalingen ved at få udstedt en faktura med længere betalingsfrist.
En afbetalingsordning gør store køb mere overskuelige

Bærbar og kaffeDer er mange fordele forbundet med at indgå en afbetalingsordning, når du foretager køb af denne kaliber. En bærbar PC koster mange tusinde kroner, og ikke alle kan finde den slags penge i budgettet. Er det noget du kan nikke genkendende til, så bør du overveje om ikke afbetaling er den rette løsning.

Dit køb bliver mere overskueligt, hvis den samlede betaling deles op i små bidder. Det efterlader ikke et stort hul i budgettet, som hvis den fulde betaling skal falde med det samme. Du skal dog fortsat sikre at du har råd til at betale de månedlige afdrag, da en misset betaling kan resultere i store rente- og rykkergebyr.

Ny bærbar PC – fakturakøb eller afbetaling?

Det kan være svært at vælge mellem en afbetalingsordning og et fakturakøb. Det gør sig særligt gældende, hvis ikke du kender forskellen på de to løsninger. Skal du vælge mellem de to løsninger, så skal du naturligvis være bekendt med at der er fordele og ulemper ved begge dele.

De minder en smule om hinanden, men alligevel ikke. I begge tilfælde får du stillet en kredit til rådighed, men selve sammensætningen af kreditaftalen er dog forskel fra den ene til den anden løsning. Er du i tvivl om dit valg af kreditaftale, så følger der heldigvis en uddybning af begge dele herunder.

Afbetaling

Her indgår du en aftale med forhandleren, der giver dig mulighed for at betale ordrebeløbet i små bidder. Du skal typisk betale hvert afdrag første hverdag i måneden, indtil kreditbeløbet (plus udgifter) er betalt af. Det er en løsning, der er populær i forbindelse med større forbrugskøb, som f.eks. en ny bærbar PC.

Ved indgåelse af afbetalingsordningen er det typisk muligt at specificere den ønskede løbetid. Det er derfor dig selv, der afgør hvor mange og hvor store afdrag, du ønsker at betale. Kreditomkostningerne vil dog stige i takt med længden på kreditaftalen, hvorfor flere afdrag er ensbetydende med højere udgifter.

Du kan for eksempel benytte dig af Klarna eller Qliro til dette formål.

Fakturakøb

Konceptet bag et fakturakøb er ganske simpelt. Du lægger en ordre hos en webshop, hvorefter du modtager en ordrebekræftelse og en faktura. Påført faktura er der en betalingsdato. Inden denne dato skal det fulde beløb være indbetalt til kreditor. Det skal dog overføres i form af én betaling.

Betalingsfristen kan variere meget fra aftale til aftale. Den kan strække sig fra 30 dage og op til 180 dage. Når du indgår en sådan aftale, får du typisk mulighed for selv at specificere en ønsket betalingsfrist. Igen bør det dog understreges at kreditomkostningerne stiger i takt med længden på din kreditaftale.

Bærbar computer

Derfor bør du købe din bærbare PC på afbetaling

Hvis du har svært ved at finde pengene til at betale den fulde pris på din nye bærbare PC, så køb bærbar på afbetaling. Der er mange fordele ved at indgå en afbetalingsordning, når du køber en ny bærbar PC. Er du i tvivl om, om det er den rette løsning for dit vedkommende, så følger herunder en række fordele ved det:

  • Du skal ikke have det fulde beløb op af lommen med det samme. Prisen på en bærbar er typisk høj, hvad end det er en studiecomputer eller en gamer bærbar. Derfor er det ikke alle, der har råd til at betale det fulde beløb på én gang. Det kan du undgå med en afbetalingsordning.
  • Du kan betale af i et tempo, der passer dig og din økonomi. Du kan selv bestemme aftalens længde ved indgåelse. Derfor er du selv herre over længden af din kreditaftale, så den på bedst mulig vis kan tilpasses din økonomiske situation. Inden du vælger længde på kreditaftalen, bør du lave et budget.
  • Du kan undgå at optage et forbrugslån. Det er der mange, der overvejer, når de skal købe en ny PC. Dette frarådes dog, da det er markant dyrere end en afbetalingsordning med en forhandler. Der er færre gebyrer og lavere rente ved at vælge denne løsning.

Som det kan ses herover, så er der mange fordele forbundet med at købe din kommende bærbare PC på en afbetalingsordning. Selvom du har pengene til at betale det fulde ordrebeløb, bør du alligevel overveje en afbetalingsordning, da det giver mere plads i budgettet. Dermed skal du have ikke stresse over din økonomi.

Køb bærbar på afbetaling »

Hvad betaler man præcist med bærbar på afbetaling?

En bærbar på afbetaling kan være en god løsning, hvis du eksempelvis står foran studiestart, men ikke har et rådighedsbeløb, som gør, at du kan betale for enheden kontant. Med en afbetalingsløsning kan du få lov til at få din bærbar med det samme, men betale den af i bidder over en løbetid, som aftales med forhandleren.

Det er selvfølgelig en stor fordel for dig, at du kan bruge enheden med det samme, og forhandleren sætter sig selv også i en mere risikabel situation, end hvis du betalte for bærbaren kontant. Derfor vil en del afbetalingsløsninger også indebære gebyrer og renter, fordi de er nødt til at dække sig en lille smule ind på den risiko, som de tager ved give noget væk “gratis” fra start.

Når du køber en bærbar på afbetaling, kan du derfor forvente at betale kontantprisen + en vis sum i renter og gebyrer. Dog har markedet ændret sig en del de senere år inden for netop denne gren, og du kan mange steder nu købe en bærbar på afbetaling helt uden at betale disse renter og gebyrer.

Det skyldes blandt andet, at markedet for afbetaling og lån er vokset så meget, at hvis man vil være konkurrencedygtig som forhandler, er man nødt til at tilbyde gode løsninger inden for dette. Det kommer udelukkende dig som forbruger til gode, og det skal du være opmærksom på, når du indhenter tilbud til lige netop bærbar på afbetaling.

Hvor lang tid skal man betale bærbar på afbetaling over?

Løbetiden, som betalingsperioden også kaldes, er noget, som du og forhandler skal blive enige om. Det er antallet af måneder, hvor du skal betale et fast beløb hver måned for dette produkt, som du har fået lov at få fornøjelse af fra start.

En længere løbetid betyder, at du skal betale i flere måneder, men samtidig bliver beløbet også mindre hver måned. En kortere løbetid betyder, at du får lov at afbetale over en relativt kort periode, men her vil den månedlige betaling så også være relativt høj.

De fleste vil gerne have betalinger ud af verden hurtigst muligt, og derfor er den korte løbetid at foretrække. Men mange er også i den situation, at det ikke er en mulighed, når man køber så stor en enhed som en bærbar på afbetaling, og derfor er en længer løbetid på eksempelvis 48 måneder eller lignende nødvendig.

Vi anbefaler, hvis du har muligheden for det, at vælge en kort løbetid med en høj månedlig ydelse. Det er rart at få regningen ud af verden, og samtidig kan du undgå at forskellige betalinger løber sig op over længere tid og hæmmer dit budget, uden at du måske helt lægger mærke til det. Det er i hvert fald ofte konsekvensen med de lange løbetider, som ofte er lidt længere, end hvad de måske burde være for ens privatøkonomi.

Anmeldelse af Acer Swift 3 af Dave2D

Ups, jeg kan ikke betale alligevel – hvad så?

Skulle du være i den uheldige situation, at du ikke kan betale for din bærbar på afbetaling, som du allerede har købt og indgået en aftale om, så bør du først afsøge alle muligheder for at betale de månedlige beløb. Du bør ikke optage lån og lignende, men hør eventuelt venner og familie, om de kan spæde til, hvis du mangler en måned eller to på betalingen.

Hvis du tidligt finder ud af, at du ikke havde penge til det alligevel, kan du risikere, at virksomheden registrerer dig som en dårlig betaler. Det er ikke godt at være dårlig betaler, fordi det betyder, at man kan have meget svært ved at foretage køb på afbetaling eller optage lån fremover. Ikke alene hos den forhandler, du købte din bærbar på afbetaling ved, men også andre virksomheder, som har indsigt i din historik.

Du kan nemlig komme i det, der hedder RKI, som står for Ribers Kredit Institut. Det er et register over dårligere betalere, og folk heri har meget svært ved at optage lån og betale eksempelvis produkter på afbetaling hos virksomheder, fordi virksomheder kan nægte dem denne løsning.

Virksomhederne konkluderer ganske enkelt, at det udgør en for stor risiko at give dem muligheden for at betale over tid, og derfor kan de kræve, at du skal betale beløbet kontant, hvis du skal have det. Det kan have store konsekvenser, fordi det påvirker muligheder for eventuelle lån til bil og hus, hvis man står i en situation i livet, hvor dette er relevant.

Hvordan kommer man ud af RKI?

Det er heldigvis ikke umuligt at komme ud af RKI, og der er forskellige måder, hvorpå det kan ske. Først og fremmest bør du betale det, du skylder til alle dine kreditorer. Når al gæld er betalt, er du ikke længere registreret i RKI, og du kan nu igen optage lån og få lov til at købe ting på afbetaling hos danske virksomheder.

Hvis du ikke har i sinde eller mulighed for at betale din gæld, så skal du vente 5 år på, at din registrering udløber. Når de 5 år er gået, uden at du har optaget ny gæld fra lån og løbetidsbetalinger, så er du ude af RKI.

Hav styr på din privatøkonomi

Der er ikke noget galt med at købe et produkt på afbetaling, men du skal bare sikre dig, at du har økonomien til at bakke købet op, når du kommer så langt. Det er ikke en billigere løsning, og det er vigtigt, at du ikke lader dig lokke af lave månedlige beløb, fordi du kommer til at betale det hele i sidste ende.

Det bedste råd er ganske enkelt at have styr på sin privatøkonomi, så man ved, om man kan tillade sig at købe på afbetaling. Det er bedre at sige nej til sig selv og vente på at købe en ny bærbar på afbetaling i stedet for potentielt at ende i RKI på grund af ét dumt køb.

Køb bærbar på afbetaling »