Express Bank

Express Bank


Express Bank er en af de helt store spillere i Danmark, når det kommer til kreditudbydere, der tilbyder delbetaling / afbetaling. Der er nemlig en lang række store og mindre Express Bank butikker, der giver deres kunder mulighed for at købe varer på kredit gennem Express Banks finansieringsløsning. Det gælder både fysiske butikker såvel som webshops.

Express Bank er ikke den eneste aktør på markedet for kreditydelser i Danmark. De konkurrerer blandt andet med Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Klarnaog en håndfuld andre. Her på siden forsøger vi at give dig et overblik over de løsninger og ydelser, som Express Bank kan tilbyde. Samtidig får du vished omkring, hvor du kan shoppe på afbetaling via Express Bank.

Al denne information skulle gerne gøre det nemmere for dig at finde ud af, hvorvidt Express Bank er den rette kreditudbyder for dig, eller om du skal overveje en anden løsning. Det kan være en meget individuel vurdering, men der er ingen tvivl om, at Express Bank er et populært valg blandt mange danskere.

Hvem er Express Bank?

Lad os starte med at tale lidt om, hvem Express Bank i bund og grund er.

På trods af det engelske navn, så er Express Bank faktisk et dansk foretagende, der blev stiftet tilbage i 1987. Det skete som et samarbejde mellem Dansk Supermarked og Handelsbanken – og netop rødderne i detailhandlen betyder, at det i dag er en bank, der har et tæt samarbejde med netop detailbutikker.

Express Bank har hovedkontor i Taastrup, men er også repræsenteret i Norge og Sverige. Der sidder 200 medarbejdere på tværs af de tre lande, som alle sidder klar til at hjælpe kunderne med at få en god oplevelse.

I dag er banken ejet af den internationale koncern BNP Paribas Personal Finance, som på tværs af sine virksomheder har mere end 27 millioner kunder. Det betyder, at Express Bank i den grad er bakket op af et økonomisk stabilt bagland, hvilket bringer en række fordele med sig.

Express Bank arbejder i øvrigt tæt sammen med velgørende organisationer som Red Barnet, Børnehjertefonden, Børneulykkesfonden og Børns Vilkår. Du kan altså roligt blive kunde hos banken med god samvittighed.

Express Bank butikker: Kreditudbyderen samarbejder med mange butikker og shops

Som nævnt tidligere, er der en lang række Express Bank butikker, der giver deres kunder mulighed for at købe deres varer på afbetaling. Disse butikker tæller blandt andet giganter som Føtex, POWER, Bilka, Telmore, Bauhaus, ILVA, Fitness World, Louis Nielsen og YouSee, men også mindre webshops.

Faktisk har Express Bank et samarbejde med mere end 2.000 mindre butikker og webshops, hvilket betyder, at du kan shoppe ting på kredit og samtidig være med til at støtte de små erhvervsdrivende i landet. Det er i den grad tiltrængt, og i øvrigt vigtigt, for at holde gang i iværksætterånden.

Vi har forsøgt at udarbejde en oversigt over nogle af de mange store og små Express Bank butikker, hvor du kan købe på kredit og afbetaling. Listen er ikke komplet, men den giver en meget god idé om, hvor udbredt bankens løsninger i realiteten er. Find oversigten øverst på denne side.

Hvilke produkter og ydelser kan finansieres i samarbejde med udbyderen?

Vitterligt alle produkter og ydelser kan finansieres i samarbejde med Express Bank, så længe de udbydes af en forhandler, der samarbejder med kreditudbyderen. Som det kan ses via oversigten, er der en lang række af webshops og butikker, der tilbyder betaling med Express Bank.

Typisk vil samtlige af disse butikker og webshops produkter og ydelser kunne finansieres eller købes på afbetaling gennem Express Bank. Det gælder ligegyldigt, om der er tale om en ny seng, byggematerialer, værktøj, elektronik, hvidevarer, kalibrering af fjernsyn, opsætning af computer eller noget helt andet.

Det er altså blot et spørgsmål om at finde den eller de Express Bank butikker, som har de produkter eller ydelser, som du er på udkig efter. Herefter er det blot at gennemføre betalingen (afbetaling) via Express Bank, og du har dermed fået finansieret dine produkter eller ydelser.

Hvordan fungerer delbetaling i samarbejde med Express Bank helt konkret?

Men hvordan fungerer det helt konkret, hvis man gerne vil købe et produkt eller en ydelse på afbetaling ved hjælp af Express Bank? Det er sådan set ganske simpelt. Hvis du handler via internettet, kan du følge nedenstående trin-for-trin guide. Gør du dette, kan du handle på afbetaling allerede i dag:

 1. Find den Express Bank webshop, som du ønsker at handle hos (der er masser af valgmuligheder)
 2. Vælg de produkter, som du ønsker at købe fra butikken
 3. Læg produkterne i kurven og gå videre til kassen
 4. Udfyld dine kontakt- og leveringsoplysninger
 5. Vælg Express Bank som betalingsmiddel
 6. Gennemfør de trin, som du bliver bedt om
 7. Vent på kreditgodkendelse (forvent kort svartid)
 8. Modtag dine produkter
 9. Betal for dit køb på et senere tidspunkt via delbetalinger

Det er så simpelt, at langt de fleste kan finde ud af at købe produkter på afbetaling ved hjælp af Express Bank. Hvis du alligevel skulle komme i tvivl, kan du altid kontakte den pågældende butiks eller webshops kundeservice, som vil guide dig igennem. Express Bank kan helt sikkert også guide dig.

Er der mulighed for at annullere lånet / betalingsordningen?

Når man køber varer på afbetaling, så optager man i teorien et lån svarende til det beløb, som varen har kostet i butikken eller på webshoppen. Hvis man ønsker at returnere eller afbestille den eller de varer, som man har købt på afbetaling ved hjælp af Express Bank, så skal lånet naturligvis også annulleres.

Det kan som udgangspunkt sagtens lade sig gøre, men det er vigtigt, at du informerer forhandleren om dette, når du returnerer eller afbestiller din vare. Ideelt set skulle de gerne have styr på det i deres systemer, men det er altid bedst at være på den sikre side. Sørg derfor for, at webshoppen eller butikken bliver informeret om, at du også ønsker at annullere den tilhørende betalingsordning.

Hvis du har mulighed for det, så gør det på skrift – eventuelt via e-mail. På den måde kan du bevise, at du har bedt om at få annulleret betalingsordningen i tilfælde af, at forhandleren ikke får det kommunikeret videre til Express Bank.

Sørger forhandleren ikke også for at annullere kreditaftalen i samme ombæring, så kan du risikere at modtage rykkerbreve, hvilket selvfølgelig ikke er i din interesse. Er dette tilfældet, skal du blot tage kontakt til Express Bank eller din forhandler, som vil sørge for, at opkrævningen bliver refunderet.

Derfor tilbyder flere og flere butikker afbetaling via udbyderen

Der er hele tiden flere og flere butikker, der tilbyder afbetaling gennem Express Bank. Det er der mange gode grunde til, og vi kan næppe nævne dem alle her. Men vi har udvalgt nogle af de mest populære fordele, som får butikkerne til at vælge Express Bank som kreditudbyder:

 1. Tilbud om finansiering giver øget salg, fordi kunderne sikres en mere fleksibel betaling
 2. Tilbud om finansiering resulterer i større og dyrere bestillinger, fordi kunderne har råd til at købe varer af højere kvalitet, når de kan dele betalingen op i flere rater
 3. Tilbud om finansiering kan understøtte og øge succesen af butikkernes kampagner

Dertil kommer der en masse flere behind-the-scenes fordele ved at vælge Express Bank. Blandt andet arbejder de meget med digital innovation, hvilket sikrer, at de altid har brugervenlige og brugbare funktioner og systemer, som butikkerne nemt kan implementere.

Ligeledes kan Express Banks finansiering tilbydes både på internettet via webshops og i de fysiske butikker. Kombinerer man det med deres mange fleksible finansieringsløsninger, et stærkt lokalt salgsteam og sikkerheden af, at der er en stor international finansiel koncern bag virksomheden, så er der ingen tvivl om, at Express Bank er et oplagt valg for mange store og små butikker og webshops.

Afbetaling via Express Bank forudsætter en kreditgodkendelse

Som med alle andre afbetalingsløsninger, lån og kreditydelser, kræver det en kreditgodkendelse at købe på afbetaling via Express Bank. En sådan kreditgodkendelse er nødvendig for at sikre, at banken ikke låner penge ud til personer, der ikke har råd til at betale dem tilbage.

Derfor skal du typisk opfylde nedenstående krav, hvis du ønsker at købe varer på afbetaling hos en butik eller webshop, der samarbejder med Express Bank:

 • Du skal være myndig
 • Du skal have et dansk CPR-nummer
 • Du skal have en stabil indkomst
 • Du må ikke være forgældet for meget (typisk en vurderingssag)
 • Du må ikke være registreret i RKI eller andet debitorregister

Express Bank undersøger, om du opfylder ovenstående i forbindelse med din ansøgning om at købe et eller flere produkter på afbetaling. Det sker relativt hurtigt, og de kan typisk give dig svar på din ansøgning inden for få minutter. Dette sker via en række intelligente og sikre systemer, der henter oplysninger om dig fra myndighedernes side af. Med andre ord sker det mere eller mindre automatisk.

Opfylder du disse krav, kan du være relativ sikker på at blive godkendt til at købe på afbetaling ved hjælp af Express Bank. Bliver du ikke godkendt, kan du altid forsøge at ansøge om kreditydelser fra en anden kreditudbyder, men som udgangspunkt har de samme krav til kreditgodkendelser.

Fire gode grunde til at vælge udbyderen ifbm. afbetaling

Der er mange gode grunde til at vælge Express Bank i forbindelse med afbetaling. Vi har udvalgt de fire nedenstående, men man kan blandt andet også lægge vægt på det store udvalg af Express Bank butikker, fokus på det nordiske marked og meget mere.

#1 Det er relativt billigt
Express Bank kan typisk tilbyde rentefri afbetaling, hvor du som kunde og kredittager skal betale en mindre månedlig ydelse – inkl. et mindre kreditgebyr. Det betyder, at du i sidste ende kan slippe

billigt afsted med at købe ting på afbetaling. Vær dog opmærksom på altid at tjekke din aftales betingelser, inden du skriver under på noget.

#2 Det er hurtigt og nemt
Det er ganske let at ansøge om et køb på afbetaling gennem Express Bank. Du skal blot vælge Express Bank som betalingsmiddel i stedet for dit betalingskort, hvorefter du skal udfylde en simpel ansøgning og bekræfte din identitet via NemID. Du får svar inden for få minutter, og det tager dermed ikke meget længere tid end et traditionelt kontant køb.

#3 Du får råd til at købe bedre produkter
Hvis det kniber med finanserne, betyder det ofte, at man ender med at købe billigere produkter af lavere kvalitet. Dermed får man også produkter, der holder i kortere tid, og i sidste ende kan det betyde, at man bruger flere penge, end hvis man havde købt høj kvalitet fra start. Det kan man ved at handle på afbetaling.

#4 Express Bank har gode anmeldelser
Som du vil kunne læse i det næste afsnit, så er kunderne ganske tilfredse med Express Bank. Faktisk har Express Bank en rigtig høj kundetilfredshed sammenlignet med andre danske kreditudbydere. Mere om dette nedenfor.

Hvad mener de danske forbrugere om udbyderen?

Som altid kan vi kun anbefale, at du undersøger, hvad tidligere kunder har at sige om den virksomhed, som du overvejer at handle med. Det gælder både for restauranter, biografer, butikker og webshops samt naturligvis også kreditudbydere og banker som Express Bank.

Det oplagte sted at undersøge dette er naturligvis på Trustpilot – og der er gode nyheder. Slår man Express Bank op på Trustpilot, vil man nemlig erfare, at de fleste tidligere kunder vurderer kreditudbyderen til at være enten god eller fremragende.

Tidligere kunder roser dem for brugervenlighed, fantastisk service, kort svartid på ansøgninger og meget mere. De få dårlige anmeldelser kommer primært fra personer, der ikke er blevet kreditgodkendt, eller som har haft oplevelser med lidt lange sagsforløb. Det virker dog til at være undtagelsen mere end reglen, og vi er derfor trygge ved at anbefale Express Bank.

Skal jeg vælge Express Bank til fordel for de andre udbydere?

Hvorvidt du skal vælge Express Bank til fordel for de andre udbydere er en meget individuel vurdering. Der er uden tvivl mange fordele ved Express Bank, og de ligger i den grad i top, når det kommer til kundetilfredshed.

De andre udbydere er dog også nogle fornuftige valg, og vores endelige anbefaling går på, at du vælger den udbyder, som du personligt føler dig mest tryg ved. Alternativt kan du vælge ud fra, hvilken webshop eller butik du gerne vil handle hos. Typisk samarbejder webshops kun med én kreditudbyder, hvilket gør valget lidt lettere.