Kørekort på afbetaling

Kørekort på afbetaling

En af de første store investeringer, som de fleste unge skal gøre sig, er at erhverve et kørekort. Rigtig mange danskere tager kørekortet allerede ved udgangen af det syttende leveår, og som hovedregel er det den unge selv, der betaler for sit kørekort.

Få en løbende kredit som du kan bruge til hvad som helst:

Køb Kørekort på afbetaling med en kredit fra Nordcredit

Et kørekort kan ganske rigtigt være en stor investering, hvis man som ung ikke har haft et fast arbejde og / eller har haft en beskeden indtægt indtil nu. Derfor er køb af kørekort på afbetaling blevet en populær løsning blandt unge.

Kørekort kan ofte komme op at koste over 12.000 kr. Det er mange penge for de fleste unge mennesker, herunder studerende med få økonomiske midler. Et kørekort på afbetaling kan være en alternativ vej til finansiering, hvor der ikke direkte skal optages et forbrugslån, hvor renterne ofte er meget høje.

Kørekort

Lån til kørekort er populære

Det er ikke altid, at økonomien kan følge med til de større udgifter, der opstår gennem livet. Har man et brændende ønske om at erhverve sig et kørekort, eller har man ganske enkelt brug for kortet, for at kunne komme til sit studie eller arbejde, så er kørekortet et must-have.

Derfor er lån til kørekort blevet eftertragtede herhjemme. Her på siden ser vi dog lån og afbetaling på to forskellige måder. Vi forklarer nærmere herunder:

 • Et lån fungerer som en kontant udbetaling af et givent lånebeløb, hvorefter dette lån betales af over xx måneder eller år. Låner man pengene på nettet, så vil disse renter og gebyrer ofte være meget høje. Derfor er et lån ikke altid at foretrække.
 • Afbetaling er en form for finansiering, hvor man indgår en aftale med den givne køreskole om, at man afdrager et aftalt beløb hver måned. Her vil der ofte også tilskrives renteomkostninger, men disse vil alt andet lige være lavere end ved online lån.

Ud fra ovenstående vil et kørekort på afbetaling være det bedste alternativ. Dog skal man huske at læse selve aftalen nøje igennem, da det godt kan blive en dyr fornøjelse, hvis ikke man formår at afbetale til tiden. Dette gør sig dog gældende for begge muligheder.

Få råd til mere ved hjælp af afbetaling

I dagens Danmark har du mulighed for at købe alt fra møbler og elektronik til mad på afbetaling. En af de store fordele ved dette er, at du på den måde får råd til mere. Det kan være et stort økonomisk indhug i privatøkonomien, hvis der eksempelvis skal investeres i nye møbler og et stort TV på samme tid. Får du derimod en afbetalingsaftale op at stå, så vil du kunne dele betalingen op i mindre portioner henover eksempelvis et år eller to. På den måde bliver det markant mere medgørligt at købe dyre ting.

Du skal dog huske på, at betalingerne skal falde til tiden. Man må derfor ikke forveksle afbetaling med gratis produkter. Afdrages der ikke til tiden, så kan finansieringen ende med at blive markant dyrere, end hvad du i første omgang havde forventet. Det ønsker vi ikke for nogen af vores læsere, og derfor understreger vi vigtigheden af, at du udarbejder et budget, så du har det gyldne overblik over din egen privatøkonomi samt dine muligheder for at betale tilbage.

Hvor kan man få et kørekort på afbetaling?

Kørekort på afbetalingDet kan man hos rigtig mange velrenommerede køreskoler og i mange forskellige byer. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at ikke alle byer og landsdele har lige mange muligheder, når det kommer til finansiering af kørekort.

De bedste muligheder for at få en fordelagtig afdragsordning finder man i disse byer:

 • Randers
 • København
 • Næstved
 • Esbjerg
 • Århus
 • Aalborg
 • Odense
 • Silkeborg

Med andre ord er muligheden til stede i både Jylland såvel som på Sjælland og Fyn. Du bør derfor også kunne finde en køreskole nær dig, der tilbyder en form for kredit.

Herunder kommer der lige nogle eksempler på, hvordan en sådan aftale kunne lyde. Eksemplerne stammer fra ægte køreskoler:

 • Lisbeth Køreskole i Kolding: Få rentefri finansiering i 10 eller 20 måneder
 • Østerbro Køreskole i København: Del betalingen op i 2
 • Søernes Trafikskole i København: Betal under 300 kr. pr. måned for lovpakken

Hvilken ordning finder du mest attraktiv?

Betal kørekortet i rater og få luft i budgettet

Dit kommende kørekort kan betales i rater, hvis du vælger en af de mange køreskoler, der tilbyder dette.

Ratebetaling skiller sig ud fra traditionel afbetaling, da du ikke på samme måde gældsætter dig. Du kan i øvrigt tit og ofte slippe for renter og gebyrer.

Koster kørekortet samlet set 12.000 kroner, så kan du f.eks. betale i 6 rater a 2.000 kroner. Det er meget forskelligt, hvor mange dage / uger der er mellem de forskellige rater. Det er selvfølgelig noget, der aftales individuelt. Har du brug for en længere tilbagebetalingstid end først tilbudt, så kan du typisk forhandle om dette.

De fleste vil blive økonomisk presset, hvis de skal betale 12.000 kr. på én gang. Netop derfor er fakturabetaling og ratebetaling populært, da det skaber luft i budgettet.

Tag kørekort på afbetaling med disse fordele og ulemper til følge

Overvejer du at tage et kørekort på afbetaling? Så er det en udmærket idé at kende de fordele og ulemper, der kan være forbundet med lige netop denne betalingsmetode. Vi har udvalgt nogle af de vigtigste og fremhæver dem nedenfor:

Fordele

 1. Du kan komme i gang med køreundervisningen med det samme
 2. Du kan potentielt set få råd til en bil ved at spare det kontante engangsbeløb på xx.xxx kr.
 3. Du får mere økonomisk fleksibilitet

Ulemper

 1. Kørekortet bliver på længere sigt en anelse dyrere grundet potentielle gebyrer og omkostninger
 2. Du binder dig til at betale af på kørekortet henover en periode

Hvorvidt et kørekort på afbetaling er den rette løsning for dig kan være svært at sige. Det er en individuel vurdering, og du må overveje, om du mener, at fordelene opvejer ulemperne. Det gør de ofte, men ikke nødvendigvis altid.

Hvis du har pengene på kontoen, vil det alt andet lige være billigere at betale kontant. Hvis du ikke har pengene til et kørekort, eller hvis du også ønsker at købe en bil, så kan det give mening at betale for kørekortet på afbetaling.

Du kan både købe bil og kørekort på afbetaling

Hvis du gerne vil have en bil fra start af, så kan det godt være svært at få til at gå op rent økonomisk både at betale for kørekortet og bilen. Vælger du at optage et lån eller købe kørekortet på afbetaling, så kan du passende kombinere det med at finansiering af en bil.

På den måde får du både kørekortet og bilen, og kan således begynde at køre, så snart du har kortet i hænde. Så hvis økonomien kan holde til det på længere sigt, kan afbetaling være en oplagt løsning.