Kørekort på afbetaling

Kørekort på afbetaling

En af de første store investeringer, som de fleste unge skal gøre sig, er at erhverve et kørekort. Rigtig mange danskere tager kørekortet allerede ved udgangen af det syttende leveår, og som hovedregel er det den unge selv, der betaler for sit kørekort.

Et kørekort kan ganske rigtigt være en stor investering, hvis man som ung ikke har haft et fast arbejde og / eller har haft en beskeden indtægt indtil nu. Derfor er køb af kørekort på afbetaling blevet en populær løsning blandt unge.

Kørekort kan ofte komme op at koste over 12.000 kr. Det er mange penge for de fleste unge mennesker, herunder studerende med få økonomiske midler. Et kørekort på afbetaling kan være en alternativ vej til finansiering, hvor der ikke direkte skal optages et forbrugslån, hvor renterne ofte er meget høje.

Kørekort

Lån til kørekort er populære

Det er ikke altid, at økonomien kan følge med til de større udgifter, der opstår gennem livet. Har man et brændende ønske om at erhverve sig et kørekort, eller har man ganske enkelt brug for kortet, for at kunne komme til sit studie eller arbejde, så er kørekortet et must-have.

Derfor er lån til kørekort blevet eftertragtede herhjemme. Her på siden ser vi dog lån og afbetaling på to forskellige måder. Vi forklarer nærmere herunder:

  • Et lån fungerer som en kontant udbetaling af et givent lånebeløb, hvorefter dette lån betales af over xx måneder eller år. Låner man pengene på nettet, så vil disse renter og gebyrer ofte være meget høje. Derfor er et lån ikke altid at foretrække.
  • Afbetaling er en form for finansiering, hvor man indgår en aftale med den givne køreskole om, at man afdrager et aftalt beløb hver måned. Her vil der ofte også tilskrives renteomkostninger, men disse vil alt andet lige være lavere end ved online lån.

Ud fra ovenstående vil et kørekort på afbetaling være det bedste alternativ. Dog skal man huske at læse selve aftalen nøje igennem, da det godt kan blive en dyr fornøjelse, hvis ikke man formår at afbetale til tiden. Dette gør sig dog gældende for begge muligheder.

Få råd til mere ved hjælp af afbetaling

I dagens Danmark har du mulighed for at købe alt fra møbler og elektronik til mad på afbetaling. En af de store fordele ved dette er, at du på den måde får råd til mere. Det kan være et stort økonomisk indhug i privatøkonomien, hvis der eksempelvis skal investeres i nye møbler og et stort TV på samme tid. Får du derimod en afbetalingsaftale op at stå, så vil du kunne dele betalingen op i mindre portioner henover eksempelvis et år eller to. På den måde bliver det markant mere medgørligt at købe dyre ting.

Du skal dog huske på, at betalingerne skal falde til tiden. Man må derfor ikke forveksle afbetaling med gratis produkter. Afdrages der ikke til tiden, så kan finansieringen ende med at blive markant dyrere, end hvad du i første omgang havde forventet. Det ønsker vi ikke for nogen af vores læsere, og derfor understreger vi vigtigheden af, at du udarbejder et budget, så du har det gyldne overblik over din egen privatøkonomi samt dine muligheder for at betale tilbage.