Hardware på afbetaling

Hardware på afbetaling

Overvejer du at bygge din egen computer? Eller skal du opgradere din nuværende? Uanset hvad, så har du behov for hardware i begge tilfælde. Hardware findes naturligvis i alverdens prisklasser, men hvis du skal have det bedste til en solid gaming computer eller arbejdsstation, så bliver det hurtigt dyrt.


Det er ofte tilfældet, at man ikke har penge nok på kontoen til en helt ny top-of-the-line gaming- eller workstation. I sådanne tilfælde er det heldigt, at der er rig mulighed for at købe hardware på afbetaling. Hvad end der så er tale om grafikkort, en processer eller måske en ny skærm, så kan du dele betalingen op i mindre bidder.

Her på siden får du et par gode råd samt tips og tricks med på vejen i forhold til køb af hardware på afbetaling. Samtidig har vi dannet en oversigt over nogle af de mest populære webshops og butikker, der tilbyder deres kunder at købe hardware på kredit og dermed dele betalingen op.

Stigende interesse for at købe hardware på afbetaling

Køb hardware på kredit og betal senereI takt med, at der er flere og flere danskere, der bruger deres fritid på at game, ser vi en stigning i interessen for at købe hardware på afbetaling. Det suppleres også af, at ny software bliver mere og mere krævende, og man derfor kan få brug for at opgradere sin hardware løbende – hvad end man bruger sin computer til at arbejde på eller spille på.

Den øgede interesse for hardware generelt betyder også, at priserne på diverse hardware i enkelte tilfælde er ganske høje. Ofte skyldes det, at der simpelthen er for meget efterspørgsel i forhold til, hvor meget butikkerne og producenterne kan levere. Hvis man gerne vil have fat i noget bestemt hardware, så snart det er på lager, må man altså være klar til at punge ud.

Hvis ikke man har pengene på kontoen, er det derfor oplagt at købe hardware på afbetaling. På den måde kan man få den nyeste og bedste hardware med det samme, selvom man først betaler løbende henover en periode. Delfinansiering gør det nemmere og mere fleksibelt at bygge ny computer eller opgradere den eksisterende.

Hvilke omkostninger er der ved at købe hardware på kredit?

Omkostningerne ved at købe hardware på kredit kan variere fra forhandler til forhandler. Derfor kan vi ikke angive et konkret beløb. I stedet kan vi vejlede i forhold til de forskellige typer af omkostninger, som du kan risikere at blive mødt af, når du køber hardware på kredit.

Enkelte webshops og butikker tilbyder af og til 100 % omkostningsfri finansiering på deres produkter. Men ofte slipper du ikke helt så billigt og må hoste op med lidt ekstra penge til gebyrer eller lignende. Som regel skal du være opmærksom på følgende typer af omkostninger:

 • Renter
 • Gebyr ved betaling af månedlig delbetaling
 • Gebyr ved oprettelse af finansieringsaftale
 • Gebyr ved tidlig indfrielse

Ofte er det rentefrit at købe hardware på afbetaling. Det betyder, at du altså ikke betaler en procentsats af købets værdi i renter til kreditudbyderen. Til gengæld vil du i de fleste tilfælde skulle betale en eller anden form for gebyr, således at kreditudbyderen stadig tjener penge. Det kan eksempelvis være et lille gebyr ved hver indbetaling af den månedlige ydelse, eller det kan være et gebyr ved oprettelse af finansieringsaftalen.

Dertil er der naturligvis også gebyrer og andre omkostninger forbundet med for sene betalinger. Det vil sige, at hvis du ikke kan betale den månedlige ydelse til tiden, så bliver det dyrt. Sørg derfor for at holde dig inden for dit økonomiske råderum, når du køber på afbetaling, og læs altid det med småt.

Hvilke former for hardware kan fås på afbetaling?

Køb computerhardware på afbetalingDu kan praktisk talt købe alle former for hardware på afbetaling i dag. Det handler blot om at finde en webshop eller forhandler, der sælger hardware og tilbyder en eller anden form for finansiering til sine kunder. Det arbejde har vi klaret for dig, i form af den udarbejdede oversigt øverst på siden, så nu gælder det blot om at finde det hardware, som du gerne vil købe på afbetaling.

Det kunne eksempelvis være:

 • Grafikkort
 • Processorer
 • RAM
 • Harddiske (HDD eller SSD)
 • Motherboards
 • Tastaturer og mus
 • Computerskærme
 • Headsets
 • Kølere
 • Kabinetter

Ja, listen er lang – så det er vitterligt kun fantasien, der sætter grænser. Hvis du gerne vil købe en færdiglavet computer på afbetaling, er der naturligvis også rig mulighed for dette.

Krav for at dele betalingen op ved køb af hardware

Når du køber hardware på afbetaling, svarer det faktisk til, at du optager et lån. Den eneste forskel er blot, at det ikke er dig, der får pengene udbetalt, men derimod forhandleren, som du køber hardware fra. Det er typisk en del billigere at købe hardware på afbetaling sammenlignet med at optage et forbrugslån. Men fordi det fortsat er et spørgsmål om lånte penge, der skal tilbagebetales, bliver der naturligvis stillet krav til køberen (låntageren).

For at kreditudbyderen kan reducere sin risiko mest muligt, vil de typisk kun tilbyde afbetalingskøb til personer, der kan bestå deres kreditgodkendelse. Denne klares som regel online via NemID og eSKAT eller lignende, og man får ofte svar med det samme, da det er en computer, der vurderer ansøgningerne.

For at bestå denne kreditvurdering skal du som regel kunne opfylde nedenstående krav:

 • Du skal være myndig
 • Du skal have dansk folkeregisteradresse
 • Du skal have en stabil økonomi uden for meget gæld
 • Du må ikke være registreret i RKI eller andet debitorregister

Er ovenstående beskrivende for dig, er dine chancer ganske gode for at blive godkendt til at købe hardware på afbetaling. Vær dog opmærksom på, at de enkelte kreditudbydere kan have varierende krav.

Husk din sunde fornuft

At købe hardware på afbetaling er nemmere end nogensinde før. Det betyder dog også, at man skal være ekstra opmærksom på at bruge sin sunde fornuft. Lad være med at købe på afbetaling, bare fordi du kan – gør det kun, hvis du har brug for det, du overvejer at købe, og hvis du ikke har råd til eller mulighed for at betale kontant.

Det er sjældent, at det er omkostningsfrit at købe hardware på afbetaling, og du binder dig samtidig i en længere periode. Hav det i mente, inden du skriver under på noget. Sørg også altid for at læse betingelserne for finansieringsaftalen grundigt, så du ved, hvad du siger ja til.