MacBook på afbetaling

MacBook på afbetaling

En MacBook er ikke et lille forbrugskøb. Tværtimod, så er det et stort køb. Apple har altid været kendt for at befinde sig i den høje ende af prisskalaen. Det gør sig også gældende for deres serie af MacBooks. Derfor er det ikke nemt at finde plads i budgettet, hvis du ønsker at investere i en MacBook.
Få en løbende kredit som du kan bruge til hvad som helst:

Køb Macbook på afbetaling med en kredit fra Nordcredit

Har du brug for en ny MacBook, men har du ikke de nødvendige midler? I så fald kan du købe din MacBook på afbetaling. Mulighederne for at indgå en afbetalingsordning er gode, uanset om du ønsker at investere i en MacBook Air eller MacBook Pro. Der findes tilmed steder, hvor afbetalingen kan foregå rentefrit.

MacBook

Ønsker du ikke at afdrage betalingen af din kommende MacBook, men har du ikke de nødvendige midler på pågældende tidspunkt? I så fald kan et fakturakøb også overvejes. Her gennemføres ordren som sædvanligt, men der udstedes en faktura med forlænget betalingsfrist – typisk mellem 30 og 180 dage.

Værd at vide om kreditkøb af MacBooks

Der er flere årsager til at en afbetalingsordning er fordelagtig. Når det drejer sig om store køb, som købet af en ny MacBook (eller hvilken som helst anden bærbar PC), så gør det købet mere overskueligt. Hvis du ikke kan finde plads i budgettet til betaling af den fulde kontantpris, så er afbetaling den mest optimale løsning.

Dit køb bliver mere overskueligt, hvis den samlede betaling opdeles i små bidder. Det vil nemlig ikke efterlade et stort hul i din økonomi. Det kræver dog fortsat en vis likviditet at kunne betale de månedlige afdrag. Du bør derfor lægge et budget, inden du indgår en afbetalingsordning, så du er garanteret at kunne betale den.

At du får muligheden for at betale ordrebeløbet retur i små bidder, er ikke ensbetydende med at den samlede betaling bliver mindre. Typisk bliver den faktisk større, selvom du finder en ordning uden renter. Der skal nemlig betales et gebyr på etablering af aftalen. Det er dog en lille pris at betale for denne mulighed.

Gør i øvrigt dig selv en tjeneste og prøv dette værktøj hvor du kan sammenligne MacBook modeller hos Apple.

Fordele ved køb af din MacBook på afbetaling

Som tidligere angivet, så er der mange fordele forbundet med at indgå en afbetalingsordning. Særligt i forbindelse med købet af en ny MacBook, da det er et stort køb. Det er særligt en ideel løsning, hvis du ikke har de nødvendige midler. Er du i tvivl om, hvorvidt det er den rette løsning, så se fordelene herunder:

  • Den største fordel er, at du ikke skal betale det fulde beløb på én gang. Hvis du har besluttet dig for at købe en MacBook, så er prisen høj. Derfor er det ikke alle, der er så heldige, at de kan finde plads i deres økonomi til at foretage et sådant køb. Her kan afbetaling derfor være en rigtig god løsning.
  • Du kan betale af i et tempo, der passer dig. Ved indgåelse af aftalen, kan du selv bestemme aftalens løbetid. Som følge af dette, så er du selv herre over mængden af afdrag og størrelsen af disse. For at finde den bedste løsning for dit vedkommende, så bør du først og fremmest udarbejde et budget.
  • Du undgår at skulle optage et forbrugslån, for at finansiere dit køb. Det kan synes at være en god løsning, men det er markant dyrere end indgåelsen af en afdragsordning. Kan du ikke betale det fulde beløb for din MacBook, så er den billigste finansieringsløsning en afbetalingsløsning.

Som det ses herover, så er der mange fordele forbundet med at indgå en afbetalingsordning ved købet af en MacBook. Derfor er det bestemt også værd at overveje. Det er nemlig en attraktiv mulighed, at du kan få lov til at betale det fulde beløb over en længere periode.

Bærbar

Kan alle købe en MacBook Pro eller Air på kredit?

De fleste kan få lov til at købe en MacBook Air eller MacBook Pro på afbetaling. Der er dog nogen, der ikke kan få lov til det, da de ikke lever op til de krav, der stilles til debitor. Hvis du står registreret i RKI, skal du eksempelvis ikke gøre dig forhåbninger om at kunne købe en MacBook på afbetaling. Det er nemlig for stor en risiko for kreditor.

OBS: Lån trods RKI kræver en individuel kreditvurdering af din kreditværdighed

Du finder nemlig ikke nogen udbydere, der tilbyder dig at indgå en afbetalingsordning trods RKI. Det gør sig i hvert fald ikke gældende, hvis du skal finansiere købet af en MacBook. Det er nemlig et stort køb, og derfor skal du også ydes en stor kredit. Står du ikke i RKI, så er det dog ikke svært at blive godkendt.

Hvis blot du har en fast indkomst, er myndig og har en dansk bopæl, så kan du købe din kommende MacBook på afbetaling. Derfor er der også mange, der udnytter denne mulighed, hvis de skal købe en bærbar PC. Har du selv brug for en ny PC, men har du ikke de nødvendige midler, så er det en oplagt løsning.

Se også vores guides om iPhones og iPads.

Få en løbende kredit som du kan bruge til hvad som helst:

Køb Macbook på afbetaling med en kredit fra Nordcredit

Er en MacBook på afbetaling pengene værd?

Køb MacBook 2020 på afbetalingHvis man skal købe en MacBook, kan det godt være besværligt at gøre kontant, da du med stor sandsynlighed skal betale op mod 10.000 kroner eller mere. Derfor kan det i mange tilfælde godt være en god løsning betale en MacBook på afbetaling, medmindre man har sparet godt op.

Da det samlede beløb, inklusive eventuelle renter og gebyrer, er ret høj, vil du nok ende ud med en relativt lang løbetid på din betaling. Altså vil du skulle betale for din MacBook på afbetaling over mindst 48 måneder, hvis du vil betale et nogenlunde lavt månedligt beløb.

Men udover den længere betalingstid så er der ikke de store grundlæggende forskelle. Nogle gange kan du endda være så heldig, at der slet ikke er gebyrer eller renter på dit køb, hvorfor du egentlig bare betaler det fulde beløb og ikke mere, men får lov at sprede betalingen ud, hvilket er til din fordel.

Nu om dage er der nemlig så gode finansieringsløsninger tilgængelige, at du næsten altid kan finde et godt tilbud, hvad end det er kontant eller med betaling på afbetaling. Hvis de ikke tilbyder den ideelle løsning det ene sted, så har de det sikkert det andet sted. Samtidig er det også så stort et køb, at de fleste forhandlere slikker sig om munden ved at tanke om at sælge sådan en videre, uanset om det er kontant eller på afbetaling. Derfor vil de gøre sit for at komme foran i køen hos dig sammenlignet med deres konkurrenter.

Hvilke modeller kan jeg vælge mellem?

Der findes forskellige MacBooks, som du kan købe på afbetaling. Du kan eksempelvis få en MacBook Air på afbetaling, og du kan få en MacBook Pro på afbetaling. Hvilken en du skal vælge afhænger naturligvis af behov, og vi kommer her med lidt information om, hvad der er af forskellige på de unikke modeller.

MacBook Pro kommer med et lidt bedre display og med en smule bedre batteritid, men helt grundlæggende er der ikke de store forskelle, og vi tænker, at det kan skyldes, at Apple ikke ønsker at gå på kompromis med hverken det stilrene design eller de hurtige maskiner. Som altid er MacBook ikke ligefrem beregnet til at spille spil på, men de kan godt køre videorederingsprogrammer og lignende.

Men hvis du vil have værdi for pengene, så er MacBook Air en helt fin løsning for dig. Der er stor forskel i pris, selvom den reelle forskel i produkte ikke synes at være så stor, og derfor kan du godt slippe afsted med at vælge en MacBook Air på afbetaling helt uden problemer.

Hvis du dog søger specifikt en computer til tungere programmer og spil, så er det ikke nødvendigvis Apple, du skal have fat i. Ellers skal du i hvert fald op i de tungere klasser og måske overveje en stationær pc i stedet for en bærbar.

Både MacBook Pro og MacBook Air kommer i forskellige styles. Du kan få dem i silver og grey med både touch og retina. Det er ikke det største udvalg, men det er i rød tråd med Apples produkter, hvilket er noget af det, man betaler for med dette brand.

Videoanmeldelse af MacBook Air 2020 (engelsk tale)

En MacBook på afbetaling er dyr – hvad hvis jeg ikke har råd?

Der er absolut intet i vejen med ikke at have råd til en MacBook på afbetaling. Det er mange penge, og det er ikke nødvendigvis den vigtigste investering, man kan foretage i sit liv på nuværende tidspunkt. Omvendt giver afbetalingsløsningen mulighed for at splitte betalingen op over mange måneder, hvorfor du kun skal betale et relativt lavt månedligt beløb.

Det er dog afgørende, at du kan være ærlig over for dig selv med din pengesituation, så du ikke står om 6 måneder og finder ud af, at du faktisk ikke havde råd til at betale din MacBook på afbetaling. Du har jo fået produktet, men du kan ikke leve op til den aftale, som du har indgået med din forhandler, og det kan godt få tunge konsekvenser for dig.

Det kan nemlig betyde, at du af forhandleren vil blive registreret som en dårlig betaler, hvilket ikke alene vil betyde, at du ikke kan købe på afbetaling eller optage lån igennem denne specifikke forhandler mere, men andre virksomheder vil også have denne information tilgængelig. Virksomheder tager en stor risiko ved at tilbyde betaling over tid, fordi de har betalt deres del til producenten, hvorimod de ikke har fået alle pengene af dig endnu.

Den risiko minimere de ved at holde øje med, om kunder er optaget i RKI eller ej. Hvis du i forvejen står optaget i RKI, kan du som udgangspunkt ikke få lov at købe din MacBook på afbetaling. Er det dog første gang, du oplever ikke at kunne betale, så står virksomheden i en dårlig position, fordi de ikke kan få deres penge, og du vil nu også blive registreret som dårlig betaler.

Hvordan kommer man ud af RKI?

At komme ud af RKI er meget simpelt. Du skal betale den udestående gæld, du har hos alle de virksomheder, du skylder penge til. Hvis dette ikke er en mulighed, skal du vente 5 år på at komme ud af RKI, fordi man kun står i registret i 5 år, medmindre man i mellemtiden har gældsat sig på ny via en anden betaling.

Hvis du formår at gældsætte dig på ny i denne periode, vil du forblive i RKI og fortsat ikke kunne optage lån eller betale via afbetaling. Altså kan du ikke købe din MacBook Pro eller Air på afbetaling. Står du i en situation i dit liv, hvor du gerne vil købe hus og bil, kan du altså blive nødt til at udskyde de drømme, indtil du har bevist, at du kan håndtere mindre betalinger som eksempelvis udgifterne til en MacBook på afbetaling.

Få en løbende kredit som du kan bruge til hvad som helst:

Køb Macbook på afbetaling med en kredit fra Nordcredit