Basisbank

Basisbank


Brug for at handle på afbetaling? Så kommer du sandsynligvis til at støde på Basisbank før eller siden. De giver nemlig adgang til diverse finansieringsaftaler gennem en lang række forskellige Basisbank butikker.

Her på siden har vi udarbejdet en liste over nogle af de bedste og mest populære butikker, hvor du kan betale med Basisbank. Ligeledes fortæller vi lidt om, hvad der er værd at vide, inden du køber varer på kredit, og så kommer vi naturligvis også ind på udbyderens kundetilfredshed.

Du er altså kommet til det helt rette sted, hvis du overvejer, om du skal betale med Basisbank.

Hvem er Basisbank?

Basisbank er kendt som landets første internetbank. De lancerede i september 2000 og har således efterhånden været på markedet i mange år. De har fortsat fokus på det digitale og er naturligt nok en af de helt store kreditudbydere herhjemme – sammen med bl.a. Express Bank og Resurs Bank.

Basisbank er i dag danskejet og præsterer år efter år en god vækst og et solidt overskud. Det betyder, at de har økonomien bag sig til at tilbyde dig nogle gode afbetalingsaftaler. Faktisk har der været så meget vækst for Basisbank, at de i både 2018 og 2019 blev nomineret som Årets Bank af FinansWatch (de vandt bl.a. en pris i 2018).

Banken beskæftiger sig primært med lån, konti og betalingskort til private kunder og har fokus på god service. De deltager også aktivt i sporten i den forstand, at de i en længere årrække har være fast sponsor for Nykøbing Falster Håndbold.

Hele vejen rundt er Basisbank indbegrebet af en behagelig virksomhed, som har kundernes behov i fokus, samtidig med at de leverer stabile regnskabsmæssige resultater.

Basisbank butikker: Her er udbyderens samarbejdspartnere

Som du kan se i oversigten over Basisbank butikker længere oppe på siden, er der rig mulighed for at betale med Basisbank hos mange danske webshops. Oversigten er ikke nødvendigvis fyldestgørende, men vi har udvalgt nogle af de butikker og webshops, som vi mener er værd at anbefale.

Fælles for dem alle er, at de tilbyder deres kunder at købe varer på afbetaling gennem Basisbanks finansieringsydelser. Det er et solidt valg, der hjælper butikkerne med at øge deres omsætning og salg. Samtidig får kunderne bedre mulighed for at købe lige præcis de ting, som de er på udkig efter – også uden at skulle bekymre sig om prisen.

Det er altså en situation, hvor alle parter vinder – og det er Basisbank, der sørger for, at det hele kan gå op i en højere enhed. Vi kan derfor kun anbefale, at du tager et kig på en af de mange Basisbank webshops via oversigten. Du kan klikke dig direkte videre og dermed komme i gang med at handle på afbetaling allerede i dag.

Betal med Basisbank på nem og sikker vis

Det er ganske nemt og sikkert at betale med Basisbank, hvis det er det, som man ønsker. Som en virksomhed, der er født ind i en digital verden, er der ingen tvivl om, at de forstår vigtigheden af sikkerhed på internettet. Det kan du læse mere om længere nede på siden.

Her vil vi nemlig i stedet gennemgå den proces, som du kommer igennem, hvis du ønsker at betale med Basisbank. Som du kan se i nedenstående guide, er det ganske enkelt, og der går ikke lang tid, før du har købt dine varer på afbetaling:

 1. Start med at finde en webshop, hvor du kan betale med Basisbank
 2. Find de varer, som du ønsker at købe på webshoppen
 3. Læg dine varer i kurven og gå til betaling
 4. Udfyld dine kundeoplysninger
 5. Vælg Betal med Basisbank som betalingsmiddel i stedet for at vælge Betalingskort
 6. Udfyld låneansøgningen og få svar med det samme
 7. Underskriv med dit NemID
 8. Modtag de bestilte varer og betal senere

Når du betaler med Basisbank, kan du således købe og modtage dine varer allerede nu, selvom du først begynder at afbetale på købet fra næste måned af. Det gør det til en sand fornøjelse at handle online – også selvom kontoen er ved at være lidt udbrændt.

Værd at vide om deres lånebetingelser og krav om dokumentation

Når du køber på afbetaling, er der i realiteten tale om at optage et lån med et meget specifikt formål. Det foregår nemlig sådan, at du låner pengene af Basisbank, men i stedet for, at du får dem sat ind på din bankkonto, så bliver de overført direkte til forhandleren.

Og ligesom med alle andre lån, kan du godt forvente, at Basisbank ikke lader alle og enhver tegne en finansieringsaftale gennem dem. De er naturligvis interesseret i at sikre sig, at de ikke udlåner penge til personer, der ikke kan betale dem tilbage. Derfor har de nogle betingelser og krav til deres kunder.

Du kan forvente at skulle opfylde følgende:

 • Du skal have et NemID
 • Du skal have en dansk folkeregisteradresse
 • Du skal være myndig
 • Du må ikke være registreret i RKI eller lignende

Dertil er det også almindelig praksis, at du skal kunne bestå en kreditvurdering. Det foregår typisk ved, at Basisbank får adgang til oplysninger fra SKAT via statens systemer, der er bygget til selvsamme formål. Det foregår sikkert og gør det nemt for udbyderen at vurdere, hvorvidt du har en økonomi, som opfylder deres betingelser.

Fordi det foregår via disse systemer, vil du typisk få svar på din ansøgning om at få lov til at betale med Basisbank med det samme. Hvis du gerne vil være sikker på, at du kan blive godkendt, allerede inden du begynder at handle, så kan du på de fleste webshops søge om en forhåndsgodkendelse.

Gode grunde til at vælge udbyderens finansiering

Der er op til flere gode grunde til at vælge finansiering via Basisbank.

Nedenfor kan du læse nogle af de grunde, som vi finder størst værdi i. Så kan du selv vurdere, om Basisbank er den rette kreditudbyder for dig. Hvis du er i tvivl, kan vi kun anbefale, at du også tager et kig på de øvrige kreditudbydere, som vi har gennemgået. Disse finder du under menupunktet Afbetalingsløsninger.

Vi fremhæver de gode grunde herunder:

 1. Udvalget af Basisbank butikker

Når man skal vælge afbetalingsløsning, er udvalget af butikker, der tilbyder betaling med den pågældende kreditudbyder, uden tvivl et af de vigtigste parametre. Hvis ikke du kan handle i den butik, som du ønsker at handle ved, så giver det ingen mening.

Heldigvis er Basisbank allieret med en række forskellige butikker og webshops, som absolut er en anbefaling værd. Se selv i oversigten øverst på siden, hvor du vil finde alt fra elektronikbutikker til webshops med træningsudstyr. Kreditudbyderen samarbejder bl.a. med Proshop.

 1. Fantastiske kundeanmeldelser

Som vi kommer ind på lidt længere nede på siden, så er Basisbank utrolig vellidt blandt deres tidligere og nuværende kunder. Det er i skrivende stund en af de mest populære kreditudbydere på Trustpilot, og det er absolut værd at tage med i sine overvejelser.

Jo flere glade kunder, desto større er sandsynligheden nemlig for, at du også bliver en glad kunde.

 1. Internetbaseret hele vejen igennem

Vi ser det som en klar fordel, at Basisbank er born digital – altså gennemsyret af den digitale forretningsmodel. Det betyder nemlig, at de ikke både skal have fokus på fysiske og online afdelinger. I stedet kan de kaste al deres opmærksomhed på deres digitale kunder og ikke mindst deres digitale platforme.

Hvornår giver det mening at vælge en anden udbyder end Basisbank?

Selvom Basisbank er en vellidt kreditudbyder, som absolut er værd at overveje, hvis man gerne vil købe varer på afbetaling, så er der tilfælde, hvor det kan give mening at undersøge alternativerne.

Hvis du eksempelvis står i en situation, hvor du ikke kan blive kreditgodkendt af udbyderen, så kan du ikke få lov at betale med Basisbank. I sådanne tilfælde kan du være heldig at blive kreditgodkendt af andre kreditudbydere, og det kan derfor være et forsøg værd at overveje alternativerne.

Du kan også risikere, at du ikke kan betale med Basisbank hos den butik eller webshop, som du gerne vil handle hos. Der er flere forskellige kreditudbydere på markedet, og det står butikkerne frit for at vælge den udbyder, som de helst vil have. Så hvis din yndlingsbutik benytter sig af en anden kreditudbyder end Basisbank, er der ikke andet for end at benytte dig af den pågældende udbyder.

Endelig kan det ske, at du har været i kontakt med Basisbank og simpelthen ikke svinger med deres systemer eller deres kundeservice. Det sker sjældent, men det er ikke uundgåeligt. Eftersom du typisk skal afbetale på dit kreditkøb over de næste mange måneder, er det vigtigt, at du vælger en kreditudbyder, som du kan lide. Af relevante alternativer findes der bl.a. L’EASY, Santander og Klarna. Du kender sikkert flere af dem.

Husk: Basisbank tilbyder 14 dages fortrydelsesret på kreditaftaler

Har du tegnet en kreditaftale i forbindelse med et køb på afbetaling, hvor du har benyttet dig af Basisbank? Eller overvejer du at gøre det, men er stadig i tvivl? Så er det værd at huske, at de har 14 dages fortrydelsesret.

Du kan altså annullere din afbetalingsaftale, hvis du fortryder at have bundet dig til et køb i en længere periode. Det giver en ekstra sikkerhed og mere ro i maven for mange. Du skal dog huske, at du typisk vil skulle betale butikken for produktet, som du har købt på afbetaling eller returnere det, i tilfælde af, at du fortryder kreditaftalen.

Basisbanks sortiment begrænser sig ikke til afbetaling

Som navnet indikerer, er Basisbank meget mere end en kreditudbyder, der giver webshopkunder mulighed for at købe varer på kredit. Det er en reel bank, der tilbyder bankkonti, betalingskort og lån. Det vil sige, at du reelt set kan samle hele din økonomi hos Basisbank.

Det er der flere og flere danskere, der vælger at gøre. Årsagerne er mange, men generelt gælder det, at mange danskere er trætte af de traditionelle banker, som har høje omkostninger, blandt andet fordi de skal dække udgifterne til fysiske filialer.

Basisbank er og har altid været 100 % online, og det betyder, at de ofte kan tilbyde nogle bedre vilkår og priser. Det er naturligvis meget individuelt, men det er ikke usandsynligt, at du kan få en god aftale hos Basisbank. Hvis du samtidig ikke behøver at kunne gå ned i din lokale bankfilial, så er det absolut værd at overveje, hvorvidt omtalte internetbank er noget for dig.

Kreditudbyderen hører til blandt danskernes foretrukne

Som nævnt tidligere, er der ingen tvivl om, at danskerne er glade for Basisbank. Det ses både i de flotte væksttal og -priser, men det ses i den grad også i kundeanmeldelserne.

Finder man Basisbank på Trustpilot ser man, at de i skrivende stund stort set kun har tilfredse kunder. Deres nuværende score er uden tvivl blandt de højeste, når det kommer til kreditudbydere, der tilbyder afbetalingsløsninger. Kigger man lidt mere ned i tallene, har Basisbank i øjeblikket fået en stor overvægt af anmeldelser, der vurderer banken som god eller fremragende.

De bliver rost for, hvor nemt det er at ansøge, hvor hurtigt man får svar på sin ansøgning og henvendelse, den gode og troværdige service og meget mere. Når der kommer dårlige anmeldelser, er Basisbank hurtige til at svare og forsøger altid at indlede en dialog. Det efterlader et indtryk af en kreditudbyder, der tager hånd om sine kunderelationer, og det er værd at lægge mærke til.

Hvordan er sikkerheden hos Basisbank?

Hos Basisbank har man fokus på høj sikkerhed. Derfor er bankens hjemmeside blandt andet udstyret med et SSL-certifikat af typen SHA256. Dette er med til at reducere risikoen for hackerangreb eller lignende angreb, når der sendes data mellem din computer eller enhed og Basisbanks servere.

Ligeledes benytter Basisbank sig af NemID. Som bekendt er NemID og tilhørende systemer udviklet af myndighederne, og dermed ligger selve sikkerheden og mængden af data ikke i samme grad hos Basisbank. Dertil har banken også krav om at se foto-ID og er også meget opmærksomme på ting som hvidvask og lignende.

Alt i alt er der højt fokus på sikkerhed, og du kan derfor være tryg ved at betale med Basisbank i en af de mange butikker, som de samarbejder med. Hvis du har yderligere spørgsmål til sikkerheden eller andet, kan du altid kontakte bankens kundeservice.