Køb elektronik på faktura

Køb elektronik på faktura

Hvis du går med tankerne om at købe nyt elektronik, og du synes, at prisen er i den høje ende, så kan det være en god idé at kigge på muligheden for at købe elektronik på faktura. Det er en nem måde at bide en stor regning over, så det ikke ødelægger dit personlige cashflow.

Populære forhandlere af elektronik på kredit:


I første omgang er det vigtigt at definere, hvad der menes med elektronik på faktura. Rigtig mange virksomheder ønsker udelukkende at investere i ny elektronik, hvor der helt automatisk fremsendes en kvittering efter købet, som skal bruges i bogholderiet.

Når der er tale om elektronik på faktura, så handler det i bund og grund om, at man kan udskyde betalingen til et senere tidspunkt. På en faktura vil der ofte være en betalingsfrist, og det er denne frist, der kan være med til at gøre det lettere at købe elektronik.

Store investeringer kan ødelægge din pengestrøm

Hvad end der er tale om en privat eller erhvervsmæssig investering i elektronik, så kan store regninger være med til at sætte din pengestrøm på prøve. Derfor kan der være store fordele i at købe elektronik på faktura, hvor regningen først skal betales efter et aftalt tidsinterval.

Elektronik

Elektronik på afbetaling er populært

Både virksomheder og privatpersoner gør brug af afbetaling. Mange forhandlere har fået øjnene op for, at forbrugerne ønsker at investere i dyr elektronik, men at der ofte mangler likviditet. Har forhandleren dog en tilfredsstillende likviditet, så er der mulighed for at tilbyde afbetalingsordninger, som gavner begge parter.

En af de ting du skal være opmærksom på ved køb af elektronik på afbetaling er den rente, der skal betales for finansieringen. Enkelte forhandlere tilbyder gratis afbetalingsordninger, mens andre ønsker at modtage en mindre rente for besværet.

En god idé er altid at lave et budget, inden du kaster dig ud i køb af elektronik på afbetaling. På den måde har du et overblik over dit rådighedsbeløb samt det beløb, du månedligt har råd til at afdrage med. En sådan afbetalingsaftale kan godt gå hen at blive dyr, hvis ikke man formår at afdrage rettidigt.

Blandt de mange produkter i kategorien elektronik kan du bl.a. gøre en god handel på eksklusive computere og mobiltelefoner fra forskellige mærker. Alt dette kan købes på kredit.

Afbetaling eller faktura – hvad skal du vælge?

Du er måske blevet lidt forvirret over, at vi snakker om både afbetaling og faktura. Det forstår vi godt. Selvom de to ting minder lidt om hinanden, så er det to helt forskellige koncepter. Vi forsøger at klargøre det herunder:

  • Elektronik på faktura – her modtager du det bestilte elektronik samt en faktura for produktet. På fakturaen vil der ofte stå, at betalingen skal ske inden for 30 til 180 dage. Du har derfor indtil betalingsfristens udløb til at betale for elektronikken.
  • Elektronik på afbetaling – her indgår du en aftale med forhandleren, hvor du får lov til at afdrage på det fulde beløb. Aftalen vil her specificere antallet af afdrag – hvornår de skal falde og beløbsstørrelsen.

Vi kan ikke som udgangspunkt give et entydigt svar på, hvad der vil være det rette valg for dig. Det afhænger meget af den situation, som du står i. Man skal dog huske på, at der ved afbetalingsaftaler ofte løber renteomkostninger på.

             Køb elektronik på faktura »