Mobil på afbetaling

Mobil på afbetaling

Mobiltelefoner er blevet dyrere med tiden. Derfor er det et stort køb at foretage, når mobilen skal skiftes ud. Det gør sig særligt gældende, hvis du ønsker at erhverve én af de specifikationsmæssigt bedste modeller fra eksempelvis Apple, Huawei eller Samsung. I et sådant tilfælde vil prisen befinder sig i den høje ende.


Det er derfor ikke nogen nem betaling at bide over. På baggrund af dette, kan det også efterlade et stort hul i denne måneds budget. Hvis du gerne vil købe en ny mobil, så er det en god idé, at du overvejer at købe din mobil på afbetaling. Alternativt kan du også foretage et fakturakøb med en lang betalingsfrist.

SmartphonesHeldigvis har du adskillige muligheder for begge løsninger. Der findes tilmed alskens forhandlere, der fører et udvalg af mobiler på afbetaling uden udbetaling. Langt de fleste steder fås de også uden abonnement. Du er derfor ikke forpligtet til at handle hos et teleselskab, hvis du ønsker at købe en ny mobil på afbetaling.

Gør dit køb af mobil mere overskueligt

Der er mange fordele forbundet med at erhverve en ny mobil på afbetaling. Det gør sig i høj grad gældende, hvis ikke det er en billlig mobil. En smartphone kan nemt koste flere tusinde kroner, og ikke alle kan finde plads i økonomien til et sådant køb. Har du svært ved at finde midlerne til det, så er afbetaling løsningen.

Købet bliver mere overskueligt, hvis du køber din telefon på afbetaling. Det giver dig nemlig mulighed for at dele den samlede betaling op i mindre bidder. Det vil ikke efterlade et nær så stort hul i budgettet, da hvert afdrag typisk lyder på 3-600 kr., afhængigt af løbetiden på kreditaftalen – og udgifterne forbundet med den.

Ønsker du ikke at tømme din bankkonto, for at finansiere betalingen af en ny mobil, så kan dette undgås ved at indgå en afbetalingsordning. Du bør dog fortsat lægge et budget over din økonomiske situation, så du er garanteret at kunne betale de månedlige afdrag. Misligholdes afdragene, så kvitteres der med høje gebyrer.

             Køb mobil på kredit »              

Meget populært at købe mobil på afbetaling

Overvejer du at investere i en ny mobil, og i samme ombæring har planer om at finansiere denne med en afbetalingsordning, så er du langt fra den eneste. Det er nemlig en meget populær løsning blandt danske forbrugere. Der er stor efterspørgsel på disse løsninger, hvorfor udbuddet af disse også er steget.

Der er flere grunde til den forøgede popularitet. Det handler dog primært om de faldende kreditudgifter. Det er blevet markant billigere at indgå afbetalingsordninger med de fleste forhandlere. Det har medført, at flere vælger denne løsning til fordel for et kontant- eller fakturakøb – specielt når der er tale om elektronik.

Hvis du har i sinde at købe en ny mobil på afbetaling, så er der flere ting, du skal have fokus på. Det er nemlig ikke kun pris, der skal være i fokus, om end det er én af mest vitale faktorer. Der kan dog også være fokus på strukturen af de enkelte aftaler. Nogle steder er det også muligt at få afdragsfrihed, hurtigt indfrielse m.m.

Smartphone

Afbetalingsordning eller fakturakøb ved køb af ny mobil?

Hvis du tilbydes både et fakturakøb og en afbetalingsordning, kan det sagtens virke forvirrende at vælge mellem dem. Det gør sig især gældende, hvis du ikke er bekendt med forskellene mellem de to løsninger. Der er nemlig fordele og ulemper forbundet med begge dele, hvorfor det handler dine personlige præferencer.

De to finansielle løsninger minder en kende om hinanden. Alligevel er der dog flere afgørende forskelle på de to. I begge tilfælde stilles der en form for kredit til rådighed, men sammensætningen af selve kreditaftalen er ikke ens. Der følger en nærmere beskrivelse af begge løsninger herunder, så du kan lære mere om dem.

1. Fakturakøb

Et fakturakøb er faktisk meget simpelt. Du skal blot lægge en almindelig ordre hos en webshop. Når du har gennemført din ordre, så modtager du en ordrebekræftelse og en faktura. På din faktura vil der være påført en fast betalingsdato. Derfor har du også indtil den påførte betalingsdato til at betale det fulde ordrebeløb.

Betalingsfristen varierer meget fra aftale til aftale. Den kan variere fra 30 dage og helt op til 180 dage. Når du ansøger om kreditaftalen, kan du typisk selv angive den ønskede betalingsfrist ved købstidspunktet. Her skal du dog huske, at des længere en betalingsfrist du ønsker, des større kreditudgifter vil det medføre.

2. Afbetalingsordning

I modsætning til fakturakøbet, hvor det fulde beløb skal indfris af én gang, så indgår du her en aftale, hvor du får lov til at betale i små rater. Typisk skal hver rate falde på den første hverdag i måneden, indtil det samlede kreditbeløb er tilbagebetalt. Denne løsning har vundet markant større indpas end fakturakøbet.

Heldigvis kan du selv specificere antallet af afdrag ved aftalens indgåelse. Derfor har du også indflydelse på længden på din kreditaftale. Ligesom det gør sig gældende for fakturakøbet, så stiger dine kreditudgifter også i takt med længden på din kreditaftale. Læg derfor et budget, inden du accepteret en afbetalingsordning.

             Køb mobil på kredit »              

Fordele ved køb af mobil på kredit

Der er mange fordele ved at købe din næste mobil på afbetaling. Derfor er det også værd at overveje, hvis du står over for at skulle erhverve en ny telefon. Har du ikke det nødvendige rådighedsbeløb, så køb mobil på afbetaling, da det er den bedste løsning. Du kan blive klogere på en række af fordelene herved nedenfor.

  • Der er flere fordele ved at vælge afbetaling fremfor kontantkøb. Den primære fordel er, at du ikke skal betale det fulde beløb med det samme. Hvis du skal købe en ny mobil, så er prisen typisk høj. Er det ikke noget, du kan finde plads til i dit budget, så er en afbetalingsordning en glimrende løsning.
  • Du kan få lov til at betale af i dit eget tempo. Når du indgår din kreditaftale, kan du selv specificere dens løbetid og antallet af afdrag. Det betyder, at du også selv bestemmer størrelsen af dine afdrag. Du kan derfor sammensætte en løsning, der passer til din økonomiske situation og dine præferencer.
  • Ved at indgå en afbetalingsordning, kan du undgå at tegne et forbrugslån. Det er der mange, der overvejer, når de skal finansiere købet af en ny mobil. Det er dog markant billigere at afbetale den hos en forhandler. Derfor er det også fordelagtigt, at du så vidt muligt forsøger at undgå disse lån.

Som det kan ses herover, så er der mange fordele ved at købe en mobil på afbetaling. Derfor er det også en løsning, der er værd at overveje for de fleste. Der er selvfølgelig også fordele ved et fakturakøb, om end de fleste er af den opfattelse, at afbetalingsordningens fordele overskygger disse.

Kan give dig råd til den mobil, du drømmer om

Kan du ikke finde de nødvendige likvide midler til den mobil, du går og drømmer om, så kan du med fordel vælge at finansiere købet med en afbetalingsordning. På denne måde kan du undgå at skulle spare op i flere år, før du får råd til netop dén mobil, du længe har drømt om. Netop derfor vælger mange denne løsning.

En afbetalingsordning kan nemlig give dig frihed til at vælge en dyrere mobil. Den fulde betaling falder ikke med det samme, men skal i stedet betales over tid, hvorfor du roligt kan opjustere ordrebeløbet. Derfor er det ikke problematisk at finansiere en dyrere mobil på denne måde, da det ikke gør nogen mærkbar forskel.

I dag er antallet af forhandlere, der tilbyder afbetaling af mobiltelefoner så stort, at alle kan finde den mobil, de drømmer om. Det gør sig gældende, hvad end du sværger til Apple, og ønsker at opgradere til den seneste version af iPhone, eller du foretrækker Android-baserede smartphones fra f.eks. Huawei eller Samsung. Du kan f.eks. købe iPhone X på afbetaling via denne side.

Du kan benytte dig af afbetaling via her.

Kan alle købe en mobil på afbetaling?

De færreste bliver afvist, hvis de ønsker at indgå en afbetalingsordning i forbindelse med købet af en mobil. Der er enkelte personer, der bliver afvist, men det er typisk blot, hvis de står registreret i RKI. Ønsker du at købe en ny mobil på afbetaling trods RKI, så får du det svært, da der er meget få, der kan tilbyde dig dette.

OBS: Lån trods RKI kræver en individuel kreditvurdering af din kreditværdighed

Står du ikke registreret i RKI, bør det ikke være noget problem at etablere en kreditaftale. Du skal blot have en fast indkomst, fast bopæl i Danmark, og være myndig. Kan du leve op til dette, så kan du også få lov til at indgå en afbetalingsordning. Det gør sig ikke blot gældende ift. mobiler, men også andre typer elektronik.

Der stilles lave krav hos de fleste kreditydere

Hvis du har i sinde at købe en mobil på afbetaling, så kan du nyde godt af, at der stilles lave krav hos de fleste aktører. Det er nemt at blive godkendt, men det er også hurtigt klaret. Du skal derfor ikke tro, at det medfører en længere leveringstid, at du vælger at afbetale din nye mobil, frem for at betale den kontante pris.

             Køb mobil på kredit »