Mobil på afbetaling

Mobil på afbetaling

Mobiltelefoner er blevet dyrere med tiden. Derfor er det et stort køb at foretage, når mobilen skal skiftes ud. Det gør sig særligt gældende, hvis du ønsker at erhverve én af de specifikationsmæssigt bedste modeller fra eksempelvis Apple, Huawei eller Samsung. I et sådant tilfælde vil prisen befinder sig i den høje ende.


Det er derfor ikke nogen nem betaling at bide over. På baggrund af dette, kan det også efterlade et stort hul i denne måneds budget. Hvis du gerne vil købe en ny mobil, så er det en god idé, at du overvejer at købe din mobil på afbetaling. Alternativt kan du også foretage et fakturakøb med en lang betalingsfrist.

Få en løbende kredit som du kan bruge til hvad som helst:

Køb Mobil på afbetaling med en kredit fra Nordcredit

Heldigvis har du adskillige muligheder for begge løsninger. Der findes tilmed alskens forhandlere, der fører et udvalg af mobiler på afbetaling uden udbetaling. Langt de fleste steder fås de også uden abonnement. Du er derfor ikke forpligtet til at handle hos et teleselskab, hvis du ønsker at købe en ny mobil på afbetaling.

Gør dit køb af mobil mere overskueligt

Der er mange fordele forbundet med at erhverve en ny mobil på afbetaling. Det gør sig i høj grad gældende, hvis ikke det er en billlig mobil. En smartphone kan nemt koste flere tusinde kroner, og ikke alle kan finde plads i økonomien til et sådant køb. Har du svært ved at finde midlerne til det, så er afbetaling løsningen.

Købet bliver mere overskueligt, hvis du køber din telefon på afbetaling. Det giver dig nemlig mulighed for at dele den samlede betaling op i mindre bidder. Det vil ikke efterlade et nær så stort hul i budgettet, da hvert afdrag typisk lyder på 3-600 kr., afhængigt af løbetiden på kreditaftalen – og udgifterne forbundet med den.

Ønsker du ikke at tømme din bankkonto, for at finansiere betalingen af en ny mobil, så kan dette undgås ved at indgå en afbetalingsordning. Du bør dog fortsat lægge et budget over din økonomiske situation, så du er garanteret at kunne betale de månedlige afdrag. Misligholdes afdragene, så kvitteres der med høje gebyrer.

Få en løbende kredit som du kan bruge til hvad som helst:

Køb Mobil på afbetaling med en kredit fra Nordcredit

Meget populært at købe mobil på afbetaling

Overvejer du at investere i en ny mobil, og i samme ombæring har planer om at finansiere denne med en afbetalingsordning, så er du langt fra den eneste. Det er nemlig en meget populær løsning blandt danske forbrugere. Der er stor efterspørgsel på disse løsninger, hvorfor udbuddet af disse også er steget.

Der er flere grunde til den forøgede popularitet. Det handler dog primært om de faldende kreditudgifter. Det er blevet markant billigere at indgå afbetalingsordninger med de fleste forhandlere. Det har medført, at flere vælger denne løsning til fordel for et kontant- eller fakturakøb – specielt når der er tale om elektronik.

Hvis du har i sinde at købe en ny mobil på afbetaling, så er der flere ting, du skal have fokus på. Det er nemlig ikke kun pris, der skal være i fokus, om end det er én af mest vitale faktorer. Der kan dog også være fokus på strukturen af de enkelte aftaler. Nogle steder er det også muligt at få afdragsfrihed, hurtigt indfrielse m.m.

Smartphone

Afbetalingsordning eller fakturakøb ved køb af ny mobil?

Hvis du tilbydes både et fakturakøb og en afbetalingsordning, kan det sagtens virke forvirrende at vælge mellem dem. Det gør sig især gældende, hvis du ikke er bekendt med forskellene mellem de to løsninger. Der er nemlig fordele og ulemper forbundet med begge dele, hvorfor det handler dine personlige præferencer.

De to finansielle løsninger minder en kende om hinanden. Alligevel er der dog flere afgørende forskelle på de to. I begge tilfælde stilles der en form for kredit til rådighed, men sammensætningen af selve kreditaftalen er ikke ens. Der følger en nærmere beskrivelse af begge løsninger herunder, så du kan lære mere om dem.

1. Fakturakøb

Et fakturakøb er faktisk meget simpelt. Du skal blot lægge en almindelig ordre hos en webshop. Når du har gennemført din ordre, så modtager du en ordrebekræftelse og en faktura. På din faktura vil der være påført en fast betalingsdato. Derfor har du også indtil den påførte betalingsdato til at betale det fulde ordrebeløb.

Betalingsfristen varierer meget fra aftale til aftale. Den kan variere fra 30 dage og helt op til 180 dage. Når du ansøger om kreditaftalen, kan du typisk selv angive den ønskede betalingsfrist ved købstidspunktet. Her skal du dog huske, at des længere en betalingsfrist du ønsker, des større kreditudgifter vil det medføre.

2. Afbetalingsordning

I modsætning til fakturakøbet, hvor det fulde beløb skal indfris af én gang, så indgår du her en aftale, hvor du får lov til at betale i små rater. Typisk skal hver rate falde på den første hverdag i måneden, indtil det samlede kreditbeløb er tilbagebetalt. Denne løsning har vundet markant større indpas end fakturakøbet.

Heldigvis kan du selv specificere antallet af afdrag ved aftalens indgåelse. Derfor har du også indflydelse på længden på din kreditaftale. Ligesom det gør sig gældende for fakturakøbet, så stiger dine kreditudgifter også i takt med længden på din kreditaftale. Læg derfor et budget, inden du accepteret en afbetalingsordning.

Få en løbende kredit som du kan bruge til hvad som helst:

Køb Mobil på afbetaling med en kredit fra Nordcredit

Fordele ved køb af mobil på kredit

Der er mange fordele ved at købe din næste mobil på afbetaling. Derfor er det også værd at overveje, hvis du står over for at skulle erhverve en ny telefon. Har du ikke det nødvendige rådighedsbeløb, så køb mobil på afbetaling, da det er den bedste løsning. Du kan blive klogere på en række af fordelene herved nedenfor.

  • Der er flere fordele ved at vælge afbetaling fremfor kontantkøb. Den primære fordel er, at du ikke skal betale det fulde beløb med det samme. Hvis du skal købe en ny mobil, så er prisen typisk høj. Er det ikke noget, du kan finde plads til i dit budget, så er en afbetalingsordning en glimrende løsning.
  • Du kan få lov til at betale af i dit eget tempo. Når du indgår din kreditaftale, kan du selv specificere dens løbetid og antallet af afdrag. Det betyder, at du også selv bestemmer størrelsen af dine afdrag. Du kan derfor sammensætte en løsning, der passer til din økonomiske situation og dine præferencer.
  • Ved at indgå en afbetalingsordning, kan du undgå at tegne et forbrugslån. Det er der mange, der overvejer, når de skal finansiere købet af en ny mobil. Det er dog markant billigere at afbetale den hos en forhandler. Derfor er det også fordelagtigt, at du så vidt muligt forsøger at undgå disse lån.

Som det kan ses herover, så er der mange fordele ved at købe en mobil på afbetaling. Derfor er det også en løsning, der er værd at overveje for de fleste. Der er selvfølgelig også fordele ved et fakturakøb, om end de fleste er af den opfattelse, at afbetalingsordningens fordele overskygger disse.

Kan give dig råd til den mobil, du drømmer om

Mobil på kredit uden kreditKan du ikke finde de nødvendige likvide midler til den mobil, du går og drømmer om, så kan du med fordel vælge at finansiere købet med en afbetalingsordning. På denne måde kan du undgå at skulle spare op i flere år, før du får råd til netop dén mobil, du længe har drømt om. Netop derfor vælger mange denne løsning.

En afbetalingsordning kan nemlig give dig frihed til at vælge en dyrere mobil. Den fulde betaling falder ikke med det samme, men skal i stedet betales over tid, hvorfor du roligt kan opjustere ordrebeløbet. Derfor er det ikke problematisk at finansiere en dyrere mobil på denne måde, da det ikke gør nogen mærkbar forskel.

I dag er antallet af forhandlere, der tilbyder afbetaling af mobiltelefoner så stort, at alle kan finde den mobil, de drømmer om. Det gør sig gældende, hvad end du sværger til Apple, og ønsker at opgradere til den seneste version af iPhone, eller du foretrækker Android-baserede smartphones som f.eks. Samsung S21. Du kan f.eks. købe iPhone 12 på afbetaling via denne side.

Du kan benytte dig af afbetaling via Klarna her.

Kan alle købe en mobil på afbetaling?

De færreste bliver afvist, hvis de ønsker at indgå en afbetalingsordning i forbindelse med købet af en mobil. Der er enkelte personer, der bliver afvist, men det er typisk blot, hvis de står registreret i RKI. Ønsker du at købe en ny mobil på afbetaling trods RKI, så får du det svært, da der er meget få, der kan tilbyde dig dette.

OBS: Lån trods RKI kræver en individuel kreditvurdering af din kreditværdighed

Står du ikke registreret i RKI, bør det ikke være noget problem at etablere en kreditaftale. Du skal blot have en fast indkomst, fast bopæl i Danmark, og være myndig. Kan du leve op til dette, så kan du også få lov til at indgå en afbetalingsordning. Det gør sig ikke blot gældende ift. mobiler, men også andre typer elektronik.

Der stilles lave krav hos de fleste kreditydere

Hvis du har i sinde at købe en mobil på afbetaling, så kan du nyde godt af, at der stilles lave krav hos de fleste aktører. Det er nemt at blive godkendt, men det er også hurtigt klaret. Du skal derfor ikke tro, at det medfører en længere leveringstid, at du vælger at afbetale din nye mobil, frem for at betale den kontante pris.

Få en løbende kredit som du kan bruge til hvad som helst:

Køb Mobil på afbetaling med en kredit fra Nordcredit

Derfor bør du købe en mobil på afbetaling uden abonnement

Mobiler hører til blandt de produkter, som det i længst tid har været muligt at købe på afbetaling. Der har dog været en lille hage ved disse afbetalingskøb; de har nemlig som regel været forbundet med, at man skulle skal binde sig til et dyrt abonnement.

Vi anbefaler som regel altid, at man køber en mobil på afbetaling uden abonnement. Det er ofte billigere, da man frit kan vælge og skifte mobilabonnement, fremfor at være bundet til et (ofte) alt for dyrt abonnement. Så selv hvis selve afbetalingsaftalen er billigere, når man køber med abonnement, vil man typisk kunne spare en eventuel difference i omkostningerne ved at vælge et billigere abonnement.

Dertil er der naturligvis mulighed for, at du kan købe en mobil på afbetaling uden abonnement, som simpelthen også er billigere at betale af på. Det kan eksempelvis være uden renter og måske endda også uden gebyrer.

Under alle omstændigheder, så beholder du en stor del af din fleksibilitet, når du vælger at købe din nye telefon på afbetaling uden abonnement.

Fordelene tæller altså følgende:

  1. Du binder dig ikke til et abonnement i x måneder
  2. Du kan med al sandsynlighed spare penge (i det lange løb)

Hvem køber mobiler på kredit?

En stor del af danskerne køber eller har købt deres mobil på kredit. Det kunne meget vel være en af de mest almindelige ting at få finansieret, og det skyldes en række ting. Blandt andet har der længe været en kultur om at købe mobiler på afbetaling (som nævnt ovenfor). Ligeledes er det en utrolig nem proces, da det ofte er elektronikbutikker, der tilbyder deres kunder at købe produkter som eksempelvis mobiler på kredit. Det gælder bl.a. Elgiganten, Wupti, LEASY og Proshop.

Og så gælder det naturligvis også, at mobiltelefoner i dag blot er dyrere, end de engang var. Kombinerer man det med, at de ofte holder kortere tid, så har man en opskrift på en stor kontant udlægning med blot et par års mellemrum. Det er ikke alle, der har en økonomi, der kan holde til dette, hvorfor de vælger at købe deres mobiler på kredit.

Mange mobilforhandlere kan hjælpe med en finansieringsaftale

Køb mobiltelefon på afbetaling rentefrit herSom vi allerede har nævnt, er der en lang række forskellige elektronik- og mobilforhandlere, der tilbyder deres kunder at finansiere deres køb af en ny eller brugt mobiltelefon. Længere oppe på siden henviser vi blandt andet til en forhandler, som er oplagt at benytte til at købe din mobil på afbetaling.

Fordi de fleste mobilforhandlere samarbejder med en ekstern kreditudbyder, kan det gå utrolig hurtigt med et finansieringskøb. Du skal blot indtaste enkelte oplysninger om dig selv og din økonomi, hvorefter kreditudbyderens automatiske godkendelsessystemer sørger for, at du får svar på din ansøgning med det samme. Det er din garanti for, at det ikke behøver at tage længere tid at købe en mobil på kredit, end når du køber den kontant med et betalingskort.

Der står ikke andet i vejen mellem dig og din nye telefon end beslutningen om, hvilken telefon det skal være, og hvor den skal købes. Du kan altså bestille din nye mobil online i dag og få den leveret til døren – alt sammen uden at skulle betale lige nu og her. Det bliver nærmest ikke bedre.

Hvornår er et godt tidspunkt at købe mobil på afbetaling?

Når du skal vurdere, om tidspunktet at godt at købe en mobil på afbetaling på, skal du først og fremmest kigge på din egen privatøkonomi: Kan den bære, at du henover de næste måneder vil sætte et fast beløb af til betalingen af en mobil?

Det er vigtigt, at du nøje planlægger dit budget, så du ikke bliver overrasket over de betalingen, der vil blive opkrævet, fordi det kan få alvorlige konsekvenser, hvis du ikke betaler det, du skylder. Det er derfor bedre at gå uden en mobil på afbetaling end eksempelvis at ende i RKI.

Men hvis du har økonomien i orden, kan et godt tidspunkt at købe mobil på afbetaling på være, når der lanceres nye modeller i rækken, fordi de ældre modeller typisk bliver en smule billigere. Mange vil selvfølgelig gerne have de nyeste modeller, men det er også de dyreste, og det skal du være klar på, hvis du gerne vil have en state of the art mobil.

Hold øje med fødselsdage og andre højtider, hvor der ofte er tilbud at finde, og på langt de fleste elektronikvarer i denne prisklasse kan man få en afbetalingsordning. Det kan pludselig gøre, at du kan skære et par måneder af betalingen, hvilket i sidste ende ikke alene er godt for din økonomi, men det er også rart at få betalingen ud af hovedet.

Mobil på afbetaling: Hvad hvis jeg ikke indfrier betalingen?

Når du betaler en mobil på afbetaling, så er det teknisk set ikke et lån, men du skal betragte det som et lån, fordi du får et produkt med det samme, men du betaler ikke den fulde pris kontant. Det er en fordel for dig, fordi du selvfølgelig får lov at lege med dit nye legetøj uden at have ruineret økonomien for den indeværende måned.

Men hvis du ikke formår at leve op til den aftale, som du har indgået med forhandleren, så kan det have store konsekvenser for dig. Ikke alene kan du blive pålagt rykkere og yderligere gebyrer, men andre virksomheder kan også nægte dig at betale ting på afbetaling eller via lån. Hvis man står registreret som dårlig betaler, hvilket konsekvensen kan være af, at du ikke lever op til aftalen, så er der en chance for, at du vil komme i RKI, hvor andre virksomheder kan få indsigt i dine betalingstendenser og dermed afvise dig.

Altså bliver du ikke kun straffet af virksomheden, du har købt mobilen ved på afbetaling, men også alle andre virksomheder og pengeinstitutter, hvor du enten kan betale via afbetaling eller optage lån. Det kan begrænse dig i din hverdag, men det er nødvendigt for virksomhederne, som udsættes for risiko ved at tilbyde dig mobil på afbetaling, når de ved, at du har en historik med ikke at betale dine ting.

Sådan kommer du ud af RKI

Hvis du af en eller anden årsag ikke er i stand til at betale din mobil på afbetaling, og du ender i RKI, Ribers Kredit Institut, så er det ikke ligefrem positivt, men heller ikke Jordens undergang. Du står nemlig ikke i RKI for evigt, fordi du på et tidspunkt lavede en dum beslutning og købte en mobil på afbetaling, selvom du ikke havde råd.

Som udgangspunkt er der to måder, hvorpå du kan komme ud af RKI:

  1. Betal den gæld, du har stående. Hvis du ikke har nogen udestående gæld hos nogle virksomheder, vil du ikke længere fremgå i RKI.
  2. Vent 5 år. Når du har optaget en gæld, du ikke er i stand til at betale, vil du først blive slettet fra registret efter 5 år. Tiden i registret “genstarter”, hvis du i mellemtiden køber flere ting enten via lån eller på afbetaling, som du ikke er i stand til at betale.

Kort sagt vil du blive belønnet for at betale gælden eller lade være med at lave din fejl igen. Men hvis du gang på gang bliver ved med at købe ting på afbetaling eller via lån, som du ikke har råd til, så kommer du ikke ud af RKI lige foreløbigt. Det positive er, at det er meget svært at få lov til at optage lån eller betale via afbetaling, så det er sjældent, at det overhovedet kan lade sig gøre.

Kan man købe andet end mobil på afbetaling?

Ja, det kan du sagtens, og det er faktisk blevet en meget populær finansieringsmetode de senere år, hvor rigtig mange komplementere digitale services har hjulpet til at styrke nichen. Selv mindre køb kan foretages på afbetaling, men det er naturligvis mest relevant for større køb, hvor du ikke har et tilstrækkeligt rådighedsbeløb tilgængeligt.

Udover mobil på afbetaling kan du eksempelvis købe en sofa eller et TV. Men lad være med at behandle afbetaling som en løsning, der gør dig rigere. Du skubber kun betalingen, så du skal være opmærksom på, at du altid bør have tilstrækkeligt med indkomst til at betale for tingene i fremtiden. Men hvis du ved, at du har det og gerne vil have tingene på forkant, så er afbetaling en fantastisk løsning til dig.

Pas på med at godkende lange betalingsperioder på mange forskellige ting, selvom det kan lyde billigt kun at betale et par hundrede kroner for TV og mobil. Det er trods alt en fast udgift hver måned, og selvom det ikke lyder af meget, så hober det sig op. Så træd varsomt og undgå at lave impulskøb. Overvej grundigt, om du rent faktisk har råd til at købe en mobil på afbetaling.

Så selvom du måske skal betale 70 kroner måneden, så er en løbetid på eksempelvis 48 måneder lang tid at betale over. Du skal være opmærksom på en fast udgift i to år, og det kan godt lægge sig som en byrde hos nogen, så hav styr på din privatøkonomi.

Få en løbende kredit som du kan bruge til hvad som helst:

Køb Mobil på afbetaling med en kredit fra Nordcredit

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilke mobiler kan købes på afbetaling?

Det er muligt at købe alle mobiler uanset om der er tale om en ny iPhone, Samsung, Google Pixel eller lignende. Dog er det generelt nemmere at finde afbetalingsløsninger på nye modeller grundet højere pris hvor kredit bliver relevant.

Kan man købe en mobil på afbetaling uden udbetaling?

Ja, det er muligt at købe en ny mobil på afbetaling uden udbetaling - de fleste afbetalingsløsninger kræver ikke at der er udbetaling fra starten af dit køb.

Kan man købe en mobil på afbetaling uden abonnement?

Ja, de fleste shops som tilbyder afbetaling på mobiler sælger dem uden abonnement - så du kan nemt indsætte dit gamle SIM-kort i din ny telefon uden problemer.

Kan man købe mobil på afbetaling trods RKI?

De fleste afbetalingsløsninger tjekker om man er registreret i RKI - det er derfor bedst at du tjekker kravene hos de individuelle shops og om de tillader mobil på afbetaling trods RKI.

Hvor kan man købe mobil på afbetaling?

Flere og flere webshops er begyndt at tilbyde afbetalingsløsning når du køber en ny mobil. Webshops samarbejder med pengeinstitutter såsom Santander, Basisbank og Sparxpres som står for selve afbetalingsaftalen. En af de største på markedet er danske LEASY som tilbyder afbetaling direkte gennem dem hvor du så springer mellemmanden over - hvilket kan gøre godkendelse nemmere og hurtigere.

Hvad koster det at købe en mobil på afbetaling?

Grundet høj konkurrence i afbetalingsbranchen, så er det faktisk muligt nogle steder at købe en ny mobil rente- og gebyrfrit. Derudover, grundet lovregulering, så er det ikke tilladt at have skyhøje renter og gebyr som sikrer at du som kunde får en retfærdig afbetalingsaftale.