Garn på afbetaling

Garn på afbetaling

Garn er ganske vist ikke det dyreste at købe, men køber du i store mængder, ender det naturligvis med at løbe op. Derfor er det ikke alle, der har nemt ved at finde de midler, der er krævet, for at købe garn i den mængde, de ønsker.

Hvis det er noget, du kan genkende, kan du glæde dig over, at der heldigvis findes adskillige muligheder for finansiering på nettet. Den mest populære løsning er naturligvis at købe på afbetaling, hvilket i dag også tilbydes af en lang række garnforhandlere.

Har du selv gjort dig overvejelser om at købe garn på afbetaling, skal du derfor ikke bekymre dig for, hvorvidt det begrænser dine valgmuligheder. Som følge af dette, er der naturligvis heller ikke nogen grund til at tøve med at gøre det, hvis du har overvejet det.

Køb garn på afbetaling

Fordele ved at købe garn på afbetaling

Garn på afbetaling - billede med strikkepinde i kurvDer bør selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at der er mange fordele forbundet med at købe garn på delbetaling. Det er som følge af de mange fordele, at det er blevet mere og mere populært blandt danskerne i løbet af de seneste par år.

Dog er det naturligvis ikke kun i forbindelse med garn, at det er blevet populært at købe på afbetaling. Det er det også i forbindelse med køb af alt fra dagligvarer til elektronik og møbler. Uanset hvad du køber, er mange af fordelene dog de samme.

Er du nysgerrig efter at vide, hvilke fordele, du kan nyde godt af, ved at købe garn på afbetaling? I så fald skal du blot læse med herunder:

Køb garn, når det passer dig – ikke når du har penge

En af de klare fordele er, at det medfører, at du kan købe garn, når det passer dig. Du er ikke nødt til at vente, til du har penge på din konto, som du hidtil har været nødt til. I langt de fleste tilfælde kan du endda også udskyde afbetalingen med helt op til seks måneder.

Derfor vil du ikke være begrænset i forhold til, hvornår du kan købe garn – og naturligvis også andre nødvendige produkter til at strikke med. Det er der rigtig mange, der sætter pris på, hvorfor det også er en af de primære årsager til at garnkøb på afbetaling er blevet populært.

Køb stort ind og betal i små bidder

Som tidligere angivet, er garn ikke synderligt dyrt i sig selv, men strikker man meget, skal man også bruge meget garn. Derfor kan det ende med at koste en del penge, når man køber garn. For at gøre det lettere at overskue rent økonomisk, bør man derfor overveje at betale af på ordrebeløbet.

Det gør det nemlig muligt at købe stort ind på én gang, hvorefter du kan betale af i små bidder. Dermed får du samlet hele dit køb hos én forhandler, hvilket ofte kan give nogle mængderabatter. Samtidig er du sikker på, at du ikke kommer til at løbe tør for garn lige foreløbigt.

Køb altid garn i god kvalitet

Når du skal købe garn, er det vigtigt, at du ikke blot vælger noget vilkårligt. Det skyldes, at der findes et stort antal forskellige garntyper, du kan vælge mellem. Ikke nok med, at der er mange garntyper, så er der også stor forskel på kvaliteten af det garn, du finder på markedet.

Hvorvidt du skal vælge den ene eller anden garntype, er på mange punkter op til dig selv, om en det også afhænger af dit strikkeprojekt. Når det kommer til kvalitet, er det dog en god idé, at du ikke går på kompromis. Hvis kvaliteten af dit garn er lav, vil kvaliteten af det færdige produkt nemlig også være det.

Dog er det vigtigt at understrege, at der ikke findes én garntype eller -kvalitet, der er den bedste til alle projekter og kreationer. Når du skal købe garn, har du som regel mulighed for at vælge mellem de følgende garntyper:

 • Bomuldsgarn
 • Uldgarn
 • Nylongarn
 • Polyestergarn
 • Båndgarn
 • Blandingsgarn
 • … og mange andre

Langt de fleste vælger at gøre brug af uldgarn til produkter, der skal bruges om vinteren. Det kan være i forbindelse med, at man skal strikke en hue, et par vanter eller en varm sweater. I sådanne forbindelser er det ofte uldgarn, der bruges, fordi det er med til at sikre et varmt resultat.

Hertil bør det dog også nævnes, at der er nogle garntyper, der kan bruges til tøj, som kan bruges året rundt. Hvis det er et sådant projekt, du er på jagt efter garn til, så skal du i stedet investere i bomulds- eller polyestergarn. Det vil nemlig være de to bedste valg i denne forbindelse.

Særligt i forbindelse med valg af bomuldsgarn er det dog vigtigt at være opmærksom på, at alt bomuldsgarn bestemt ikke er ens. Det kan findes i en lang række forskellige kvaliteter, hvorfor det er vigtigt, at du er opmærksom på dette.

Køb garn på afbetaling

Vigtigt at vælge det rette garn til dit strikkeprojekt

Køb garn i dag og betal senere på kreditSom der også er givet udtryk for herover, så er det vigtigt, at du har fokus på at finde det rette garn til dit projekt. Garn er nemlig ikke bare garn, hvorfor et forkert valg af garn kan ende med at ødelægge dit projekt. Det vil du naturligvis næppe ud i, hvorfor det er vigtigt at vælge garn med omhu.

Har du strikket i mange år, er du næppe i tvivl om, hvilken type garn, der er den rette til dit projekt. Er du forholdsvis grøn indenfor strikning, er det dog en anden sag. Heldigvis kan du finde lidt inspiration til dette herunder:

 • Strømper: Hvis du skal strikke strømper, er det vigtigt, at de er slidstærke. Derfor er det en fordel, at du til dette formål vælger at gøre brug af strømpegarn.
 • Tøj til babyer: Skal du strikke tøj til en lille baby, er det vigtigt, at du vælger det rette garn. Ikke nok med, at du skal sikre, at det skal være blødt, så skal du også sørge for, at det er garn uden skadelige stoffer, som kan tåle at blive maskinvasket.
 • Bluser: Du er sikkert selv enig i, at en bluse helst skal være blød og let. Derfor er det oplagt, at du til at strikke en bluse skal bruge garn med fine fibre. Her er der flere muligheder, da det både kan være uld, alpaka, silke eller blandingsgarn.
 • Sweatre, huer og vanter: Som tidligere angivet, er det vigtigt, at du i forbindelse med strikning af følgende ting vælger garn, der kan holde dig (eller modtager) varm. Derfor er det en god idé at gøre brug af uldgarn.

Der findes naturligvis mange andre ting, du kan kaste dig ud i at strikke. Ovenstående er blot eksempler, da det er nogle af de mest gængse strikkeprojekter. Uanset hvad dit projekt lyder på, er det vigtigt, at du sørger for at vælge det rette garn til det.

Kan alle købe garn på kredit?

Hvis du har besluttet, at du ønsker at købe garn på afbetaling, skal du først og fremmest finde en webshop, der tilbyder dette. Dem er der heldigvis en del af på det danske marked, hvorfor det bestemt ikke bør være umuligt at finde en passende webshop.

Dernæst kræver det naturligvis, at du kan blive godkendt til at købe på kredit. Selvom det sjældent er et stort kreditbeløb, der er tale om, når man køber garn på kredit, er det ikke alle, der kan blive godkendt til det. Og det kan der være flere årsager til.

Først og fremmest er det som regel et krav, at man kan dokumentere, at man har en fast indkomst, der gør, at man har råd til den månedlige ydelse. Det er ikke et krav, at denne indkomst kommer fra et job, da det også kan være i form af pension, kontanthjælp, dagpenge mv.

Endvidere er det også et krav, at man ikke er registreret som dårlig betaler i RKI. Er man det, er man automatisk diskvalificeret som potentiel kredittager. Der er ingen kreditgivere på det danske marked, der er villige til at yde kredit til en person, der i forvejen er registreret som dårlig betaler.

Er afbetaling den eneste kreditmulighed?

Til trods for, at afbetaling er at foretrække for de fleste, er det ikke den eneste mulighed, der er for at købe på kredit. Hvis du ønsker at købe på kredit, men ikke ønsker at betale af i små bidder, kan du i stedet vælge at kigge på at foretage et fakturakøb.

Her er der blot tale om et almindeligt køb, hvor du udskyder den samlede betaling til et senere tidspunkt. Det kan være, at du vil udskyde den til næste lønudbetaling, til du får en bonus udbetalt e.l. Ofte er det muligt at udskyde betalingen med op til 180 dage.

På lige fod med at foretage et køb på afbetaling, er der dog en række krav, man skal leve op til. Derfor er det ikke alle, der kan få lov til at købe på faktura. Kravene er dog ikke høje, hvorfor de fleste kan finde en kreditløsning, der tiltaler dem, hvad enten det skal være afbetaling eller fakturakøb.

Køb garn på afbetaling