Santander

Santander


Santander er et glimrende bekendtskab, når behovet for at låne penge eller købe ting på afbetaling melder sig. I denne guide vil der netop være fokus på den populære og anerkendte kreditudbyder.

Når du handler på nettet, sker det af og til, at du skal købe nogle dyre varer. Det kunne eksempelvis være en ny telefon, et fjernsyn, hvidevarer eller måske en plæneklipper. Hvad end det er, så er det ikke altid, at der står nok penge på kontoen til at finansiere købet lige nu og her. Det er her, at Santander kommer ind i billedet.

I samarbejde med diverse webshops kan Santander nemlig tilbyde finansiering / delbetaling. Det vil sige, at de lægger ud for dig til en start, og så skal du blot afbetale henover en aftalt periode. Perioden kunne f.eks. lyde på 3 eller 12 måneder.

Dermed bliver det med ét mere overkommeligt at købe dyre varer, som du ellers ikke ville have kunne betale for. Og mens vi naturligvis ikke kan anbefale, at man køber på afbetaling bare for at købe på afbetaling, så kan det være en god løsning, hvis man står akut og har brug for et bestemt produkt i den høje prisende. Det kunne eksempelvis være i tilfælde af, at din nuværende telefon er gået i stykker, eller din vaskemaskine er defekt.

Læs mere om Santander og de webshops, de samarbejder med her på siden.

Hvem er Santander?

Santander (Consumer Bank) er en bank, der tilbyder alt fra bil- og forbrugslån til forsikringer og kreditkort. De er anerkendte og er en af de største aktører på det nordiske marked. De har pt. flere end 1.400 medarbejdere i Danmark, Sverige, Finland og Norge – og er en del af en af verdens største banker, Banco Santander.

Når det kommer til afbetaling, er de særdeles stærkt repræsenteret i Danmark. Der er nemlig adskillige webshops, der tilbyder deres kunder at betale med Santander i stedet for almindelig kontant betaling.

Santander butikker: Hos disse butikker og webshops kan du dele betalingen op

Der er rig mulighed for at betale med Santander rundt omkring i danske butikker og på danske webshops. Det er bl.a. en mulighed hos de to meget populære kæder; Elgiganten og Skousen. Men der er naturligvis også en lang række andre butikker og webshops, hvor du kan købe på afbetaling med Santander.

Vi har samlet en liste over sådanne butikker lige her på siden – og mens den ikke er fyldestgørende, så giver den et rigtig godt indblik i, hvilke butikker, der tilbyder Santander afbetalinger. Nedenfor præsenterer vi dig for nogle af de butikker, du kan handle hos, hvis du ønsker at udskyde betalingen:

 • Elgiganten
 • Skousen
 • Humac
 • WhiteAway
 • Pixizoo

Betal med Santander – sådan fungerer det step-by-step

Når du skal betale med Santander på en webshop (altså købe et eller flere produkter på afbetaling), så er det faktisk ret enkelt. Du skal nemlig sådan set bare handle, præcis som du plejer, men i stedet for at vælge betaling via et alm. betalingskort, så skal du i stedet vælge betaling med Santander.

Nedenfor har vi opstillet en trin-for-trin guide, der viser præcis, hvordan processen foregår:

 1. Besøg en webshop med Santander finansiering
 2. Find det eller de produkter, som du ønsker at købe
 3. Læg produkterne i kurven og gå til betaling
 4. Vælg Santander Consumer Bank som betalingsmiddel
 5. Log ind med NemID og udfyld ansøgningen
 6. Underskriv aftalen med NemID
 7. Afvent godkendelse og modtag dine varer

De nærmere betingelser for finansierings- og afbetalingsaftalerne, hvilke produkter der kan finansieres, og hvor stort et beløb der kan købes for, kan variere fra butik til butik. Generelt gælder det dog, at man som minimum skal købe for 2.000-3.000 kroner, og at løbetiden for afbetaling ikke må være kortere end 6 måneder.

Alt dette, plus yderligere relevant information, vil dog typisk være beskrevet på den pågældende butiks hjemmeside.

Hvem kan benytte sig af finansieringstilbuddet?

Som udgangspunkt kan alle kreditværdige personer benytte sig af finansieringstilbuddet fra Santander. Det vil sige langt størstedelen af alle myndige danskere. Men der er nogle enkelte krav, som man skal opfylde, hvis man ønsker at købe varer på afbetaling ved hjælp af Santander.

Disse krav vil typisk være:

 • Du skal være fyldt 18 år
 • Du skal godkendes gennem en individuel kreditvurdering foretaget af Santander Consumer Bank
 • Du må ikke være registreret i RKI eller andet register over dårlige betalere

Når du er blevet godkendt til at købe på kredit via Santander, får butikken besked om det. Herefter kan de gennemføre din bestilling, og du modtager dine varer kort tid efter. Hvis du har spørgsmål til processen, kan du altid kontakte forhandleres kundeservice, som glædeligt svarer på din henvendelse.

Er der fortrydelsesret ved køb af ting på afbetaling?

I Danmark er vi som forbrugere ganske godt beskyttet – både ved handel i fysiske butikker og på webshops. Derfor har du naturligvis også fortrydelsesret ved køb af ting på afbetaling – præcis ligesom ved alle andre typer af køb på internettet.

Det er altså den samme 14 dages fortrydelsesret, som du kan nyde godt af, selvom du køber på afbetaling. Ligeledes har du naturligvis også 2 års reklamationsret i tilfælde af, at produkterne har eller får defekter i løbet af de første 2 år efter købet.

Vær dog opmærksom på, at hvis du køber produkter på afbetaling, hvor fortrydelsesretten normalvis ikke gælder (eksempelvis på digitale downloads, mundbind eller lignende), så gælder den heller ikke, når du har købt på kredit.

Hvad med løbetiden på lånet?

Løbetiden på lånet (at købe på afbetaling er i teorien blot at tage et forbrugslån) kan variere gevaldigt fra butik til butik. Det er op til de enkelte butikker at beslutte, hvor lang tid kunderne skal have lov til at tilbagebetale lånet over.

Løbetiden kan derfor variere, alt efter hvor du handler. Men som udgangspunkt er intervallet på 6 eller 12 måneder mellem de løbetider, som man kan vælge. Det kunne eksempelvis være, at man kan vælge mellem:

 • 6 måneder
 • 12 måneder (1 år)
 • 24 måneder (2 år)
 • 36 måneder
 • 48 måneder (4 år)
 • 60 måneder (5 år)
 • 72 måneder (6 år)

Nogle gange står det kunden frit for at vælge løbetiden, mens det andre gange besluttes ud fra, hvor stort et beløb man køber for. Dette vil naturligvis blive oplyst, når du kommer længere frem i ansøgningsprocessen, og du vil derfor kende de præcise betingelser for afbetalingsaftalen, inden du underskriver noget.

Hvilke produkter og ydelser kan finansieres i samarbejde med Santander?

Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke produkter og ydelser der kan finansieres i samarbejde med Santander. Som du kan se i oversigten øverst på siden, så er der et væld af Santander butikker og webshops, der tilbyder køb på afbetaling.

Disse butikker forhandler produkter fra alverdens varekategorier, og det betyder, at du praktisk talt kan købe alt på afbetaling gennem Santander. Hvad end du er på udkig efter høretelefoner, smartphones, fjernsyn, køleskab, vaskemaskine, tørretumbler, ferie, møbler, kameraudstyr eller noget helt andet, så kan du klare betalingen via Santander afbetaling.

Her på siden er vores generelle anbefaling, at man vælger at købe dyrere produkter på afbetaling. For selvom Santander tilbyder rentefri afbetaling, så er der stadig omkostninger forbundet med deres finansieringsaftaler. Derfor giver det okay mening at få noget valuta for pengene, så at sige, ved at holde sig til at købe dyrere ting på afbetaling. Det vil typisk være i et prisleje fra 5.000 – 10.000 kroner og opefter, men er naturligvis en individuel vurdering.

Santander afbetaling er forbundet med mange fordele

Der er mange gode grunde til at vælge at købe varer på kredit gennem Santander.

Som vi tidligere nævnte, så er Santander Consumer Bank et stort nordisk foretagende, der i øvrigt også er en del af en af verdens største og ældste banker, Banco Santander.

Deres størrelse og mange ressourcer betyder, at de kan tilbyde nogle særdeles fordelagtige aftaler. Blandt andet kan du købe produkter med rentefri afbetaling. Det betyder, at du ikke kommer til at betale renter af det beløb, som du låner af Santander i forbindelse med dit køb på kredit.

Ligeledes har Santander Consumer Bank ressourcerne til at garantere høj sikkerhed. De er en særdeles velanset bank, og det skyldes blandt andet deres høje sikkerhed. Derfor benytter de blandt andet også NemID til validering, ligesom deres hjemmeside er certificeret med et såkaldt DigiCert TLS RSA SHA256 SSL-certifikat. Det betyder, at dine oplysninger og interaktioner med Santander er krypterede.

Ansøgninger, foretaget gennem Santander, besvares som udgangspunkt allerede inden for to minutter. Dermed går der ikke længe, fra du har gennemført købet, til Santander kan svare på, om de vil låne dig pengene til en finansieringsaftale.

Her er nogle af fordelene:

 • Mulighed for rentefri finansiering
 • Santander er en del af en af verdens største banker
 • Høj sikkerhed
 • Kort svartid

Disse omkostninger skal du forvente at afholde

Selvom Santander tilbyder rentefri afbetaling, så er det ikke helt omkostningsfrit at købe på kredit i stedet for at betale kontant. Santander skal naturligvis tjene nogle penge på finansieringen, da de trods alt har en forretning, der skal kunne løbe rundt.

Derfor må du forvente at skulle afholde enkelte omkostninger i forbindelse med den finansieringsaftale, som du tegner, når du betaler med Santander. Det tæller eksempelvis oprettelsesomkostninger og månedlige gebyrer.

Disse kan variere alt afhængig af, hvilken butik du handler hos. Nogle gange kan du være heldig, at butikken spiser omkostningerne for dig, men i langt de fleste tilfælde står du selv for at afholde dem. Når det så er sagt, så er omkostningerne ved at købe ting på afbetaling gennem Santander ikke uoverskueligt høje. Faktisk er de ofte væsentlig lavere, end hvis du eksempelvis gik ud og tog et forbrugslån på samme beløb.

Du vil altid få oplyst de præcise omkostninger, inden du betaler med Santander hos de enkelte webshops og butikker. Vær altid opmærksom på disse, så du ved, hvad aftalen kommer til at koste dig.

Sørg for, at du ikke kommer i klemme

Som vi tidligere har nævnt, så er et køb på afbetaling det samme som at optage et lån. Du låner i princippet penge af Santander – men i stedet for, at pengene bliver overført til dig, bliver de overført direkte til butikken, som du har handlet hos.

Du skal dog stadig betale pengene tilbage, præcis som var det et helt almindeligt lån. Det vil sige, at du skal være sikker på, at du kan betale den aftalte månedlige afbetaling på lånet. Kan du ikke dette, ender du med at komme i økonomiske problemer, og kan potentielt set risikere at blive placeret i RKI eller andet register over dårlige betalere.

Sørg derfor altid for, at du ikke låner mere, end du har råd til at afbetale inden for den aftalte periode. Det sikrer du bedst ved at lægge et budget, der viser, hvor mange penge du har tilovers, efter at dine faste udgifter er blevet betalt. Den månedlige afbetaling skulle gerne være mindre end dette beløb – ellers kan du risikere økonomiske problemer.

Hvad synes tidligere kunder om Santander?

Santander er en både stor og anerkendt bank, men det er selvfølgelig ikke nødvendigvis ensbetydende med, at alle deres kunder er lige tilfredse.

Som altid, så anbefaler vi, at du undersøger, hvad andre kunder har sagt om den givne butik eller kreditudbyder.

Det samme gælder naturligvis, når man skal vælge, om man vil betale med Santander eller en alternativ udbyder såsom L’EASY eller Qliro. Finder man Santander på Trustpilot, ser man, at en meget stor procentdel af deres tidligere kunder vurderer deres oplevelse som værende god eller fremragende.

Ratingen er ganske god for en bank, der primært beskæftiger sig med at udlåne penge til folk. Disse typer af banker døjer nemlig ofte med mindre positive anmeldelser grundet sure kunder, der er havnet i økonomiske problemer og derfor kan være meget frustrerede.

Santanders tidligere og nuværende kunder fremhæver blandt andet deres gennemsigtige kreditaftaler, fornuftige renter og flinke kundeservice.

Til gengæld klager nogle af de utilfredse kunder over, at diverse sagsforløb kan vare lidt længe, og at der kan være en anelse dårlig kommunikation internt mellem sagsbehandlerne hos Santander Consumer Bank. Der er altså naturligvis både fordele og ulemper, men vores erfaring er, at langt de fleste er godt tilfredse med at købe varer på kredit gennem Santander.