Seng på afbetaling

Seng på afbetaling

En seng er et stort køb. En god seng koster mange penge, hvorfor det ikke er alle, der kan finde de nødvendige midler til at finansiere købet. Selvom du har de likvider, der er krævet, så kan det dog stadig efterlade et stort hul i budgettet. Hvis du gerne vil undgå dette, så kan du med fordel købe din seng på afbetaling.


Det er også muligt at finansiere den ved hjælp af et fakturakøb. Der er mange forhandlere, der tilbyder både afbetalingsordninger og fakturakøb – nogle steder endda uden renter. Derfor er der også rig mulighed for at erhverve en ny seng på afbetaling. Det gør sig selvfølgelig gældende for alle typer senge.

Pæn sengGør købet af ny seng mere overskueligt

Fordelene ved at erhverve en ny seng på afbetaling er mange. Det er fordele, der især er mærkbare, når der er tale om et køb af denne kaliber. En god seng koster nemlig mange tusinde kroner, og ikke alle kan finde pengene til så stort et køb. Hvis du også har svært ved dette, så kan du roligt købe sengen på afbetaling.

En afbetalingsordning hjælper med at gøre dit køb mere overskueligt. Du får nemlig lov til at dele din betaling op i mindre bidder. Det resulterer ikke i et nær så stort hul i budgettet, om end det fortsat er en nødvendighed at lægge et budget. Hvis du misligholder de månedlige betalinger, så kan det resultere i store udgifter.

I denne anledning kan et fakturakøb dog også være ideelt. Det giver dig ikke mulighed for at betale i mindre afdrag, men du kan i stedet udskyde den. Det kan eksempelvis være en fordel, hvis du ønsker at betale den fulde pris, når du får løn. Valget af finansieringsløsning afhænger derfor af egne præferencer og kriterier.

             Køb seng på kredit »              

Bør jeg vælge fakturakøb eller afbetaling?

Ønsker du at finansiere betalingen af en ny seng, så kan du vælge mellem fakturakøb og afbetaling. Det kan dog virke besværligt at vælge mellem de to – særligt hvis du ikke har stiftet bekendtskab med dem. Det bør dog understreges, at der er fordele og ulemper ved begge finansielle løsninger.

Der kan drages paralleller mellem begge løsninger. På trods af dette, så er der dog flere afgørende forskelle på dem. I begge tilfælde ydes du en kredit, men strukturen af kreditaftalerne er forskelligartede. Er du i tvivl om det rette valg, så bliver begge finansieringsløsninger beskrevet i nærmere detaljer herunder.

Fakturakøb

Et fakturakøb er relativt simpelt struktureret. Du lægger blot en ordre hos en webshop. Derefter modtager du en ordrebekræftelse og tilhørende faktura. På denne faktura er der angivet en fast betalingsdato. Derfor har du til den angivne betalingsdato til at betale det fulde ordrebeløb (inklusiv kreditomkostninger).

Der er stor forskel på kreditaftalens løbetid. Den kan strække sig fra små 30 dage og helt op til 180 dage. Ofte er det noget, du selv har mulighed for at angive, når du ansøger om kreditaftalen. Du bør dog huske, at des længere betalingsfrist, der er påført din faktura, des flere kreditomkostninger skal du betale.

Afbetaling

Indgår du en afbetalingsordning, så indgår du en aftale med forhandleren, der giver dig lov til at betale det fulde ordrebeløb i form af ratebetalinger. Typisk skal være betaling falde den første hverdag i måneden, indtil kreditbeløbet (og omkostningerne hertil) er betalt af. Det er en løsning, der er mere populær end fakturakøb.

På lige fod med indgåelse af aftalen om et fakturakøb, så kan du selv specificere løbetid og dermed antal og størrelse af din afdrag. Igen gør det sig dog gældende, at en længere løbetid også resultere i større udgifter. Kan du ikke betale sengens fulde pris, så køb seng på afbetaling – det gør det hele mere overskueligt.

Køb af seng

             Køb seng på kredit »              

Fordele ved køb af seng på afbetaling

Der er et væld af fordele forbundet med en afbetalingsordning. Særligt i tilfælde af et større køb, som det er, når sengen skal skiftes. Er du i tvivl om fordelene forbundet med en sådan løsning, så kan du blive klogere på det herunder. Vær dog opmærksom på, at der selvfølgelig også er ulemper ved denne finansieringsordning.

  • Der er primært én fordel, der overskygger de andre; at du undgår at skulle betale det fulde beløb på én gang. Skal du investere i en ny seng, så kan prisen nemt vise sig at være høj. At du kan undgå at betale det fulde beløb med det samme, er derfor en betydelig fordel for mange mennesker.
  • Du får friheden til at sammensætte kreditaftalen med afsæt i din økonomiske situation. Når en sådan aftale indgås, kan du selv specificere løbetid, antal afdrag m.m. Hvis du vil sammensætte den bedst mulige løsning, så bør du lægge et budget. Det giver det nødvendige overblik til at lave en god aftale.
  • Mange danskere benytter sig af forbrugslån, når de skal finansiere store køb. Derfor vælger mange også at finansiere købet af en seng med elevation med et forbrugslån. Det kan du undgå, hvis du i stedet vælger en afbetalingsordning. Det er en fordel, da der er markante forskelle på kreditomkostningerne.

Som det kan ses herover, så er der mange fordele forbundet med at indgå en afbetalingsordning. Der er dog også ulemper ved det. Derfor skal du vurdere, hvad der bedst kan betale sig for dit vedkommende. Har du i sinde at afbetale sengens pris, så skal du nemlig betale kreditudgifter, hvilket gør selve købet dyrere. Klarna er en af de løsninger, du kan overveje at gøre brug af.

Få råd til en bedre seng

Det er ikke alle senge, der er lige gode. Det er de fleste bevidste om. Derfor bør du ikke tage til takke med en almindelig boksmadras, hvis din krop kræver en kontinentalseng. Hvis du vælger at købe din kommende seng på afbetaling, så kan du opjustere dine krav og dermed også prisen, da købsprisen betales af over tid.

Har du længe gået med drømmen om en specifik seng, så skal du ikke skrinlægge den af finansielle årsager. Du kan blot betale købet af, hvilket gør det mere overskueligt. Vælger du denne løsning, så kan du få råd til en bedre seng end først antaget. Det er i sig selv årsag nok til at overveje en afbetalingsordning.

Din søvn er nemlig ikke noget, du bør gå på kompromis med. Dårlig søvn medfører et lavere energiniveau i hverdag. Det kan både påvirke dit humør, dine resultater på jobbet m.m. Derfor er penge til en ordentlig seng godt givet ud. Har du svært ved at finde pengene, så er en afbetalingsordning den bedste løsning.

OBS: Lån trods RKI kræver en individuel kreditvurdering af din kreditværdighed

Kan alle købe en seng på kredit?

Det er kun ganske få, der ikke kan få lov til at købe en ny seng på afbetaling. I de fleste tilfælde stilles der få, lave krav til kreditmodtager. Står du i RKI, så kan det dog blive en svær sag, da det kun er ganske få udbydere, der kan tilbyde dig en kreditaftale trods RKI. Det er aktuelt, uanset om det er et stort eller lille beløb.

Hvis du ikke står i RKI, så er det ikke svært. Som nævnt, så er der kun få, lave krav, du skal leve op til. Du skal være myndig, have fast bopæl her i landet, og kunne bevise en fast indkomst. Kan du leve op til dette, så kan du også få lov til at finansiere købet af din næste seng – både via afbetaling og fakturakøb.

Læs mere om køb af møbler på afbetaling på denne side.

             Køb seng på kredit »