Båd på afbetaling

Båd på afbetaling

At købe en båd er ikke en lille beslutning. Det er et stort køb, hvorfor der er mange aspekter, der skal være styr på. Det er ganske få, der er så privilegerede, at de kan betale bådens fulde pris ud af egen lomme. Dette gør sig dog især gældende ved køb af hhv. nye eller store både, hvor prisen også er tilsvarende højere.

Bemærk: Ovenfor henvises der kun til udvalgte låneudbydere, og oversigten indeholder desuden sponsoreret indhold.

Der findes dog mange bådtyper på markedet, der adskiller sig på flere punkter, hvoraf prisen er ét af dem. Fælles for de fleste bådtyper er, at købet af dem involverer en form for finansiering eller delbetaling. Skal du undgå dette, er du nødt til at betale en stor sum penge ud af egen lomme ved køb af båden.

Køb af båd på afbetaling kan realisere dine drømme

BådMange drømmer om at købe en båd. Det er dog ikke alle, der har råd til at betale bådens pris af egen lomme. Heldigvis er der adskillige finansieringsmuligheder, der kan hjælpe med at realisere din drøm. Du kan enten indgå en afdragsordning med en forhandler eller optage et lån. Begge dele fører til, at beløbet skal afbetales.

Her bør det pointeres, at køb af båd ikke kan sidestilles med mindre forbrugskøb. Derfor er det ikke alle, der kan få lov til at købe en båd på afbetaling. Processen er mere omfattende, da du skal kreditvurderes, før en kredit kan gives. Dette er gældende, hvad enten det er en dyr eller billig båd, der står på ønskelisten.

Det er dog ikke ensbetydende med, at du skal skrinlægge drømmen om at investere i en båd. I og med, at der i løbet af de seneste år er kommet mere konkurrence på markedet for låne- og finansieringsløsninger, er der bedre forudsætninger for at blive kreditgodkendt. Derfor kan de fleste købe en ny båd på afbetaling.

Et sådant køb skal dog overvejes meget nøje. Det er et stort køb, hvorfor det kan have stor indvirkning på din økonomi. Den månedlige rate, der skal betales, er næppe af en helt lille størrelse. Vær derfor overbevist om, at købet af en båd er noget, din økonomi kan bære, så du ikke får problemer med at betale dine afdrag.

En afbetalingsordning giver mere luft i budgettet

Ikke alle har muligheden, men nogen er i den heldige situation, at de har råd til at betale bådens fulde pris på én gang. Blot fordi man kan, er det dog ikke ensbetydende med, at man skal gøre det. Der er nemlig mange fordele ved at købe din båd på afbetaling, hvad enten du har råd til at betale den fulde pris eller ej.

Det er en attraktiv løsning, der kan muliggøre, at du får råd til din drømmebåd. Det kan ligeledes give mere luft i budgettet. Foretager du et køb af denne kaliber, kan det presse din økonomi. Dette er særligt gældende, hvis du beslutter at betale den fulde pris. Der kan nemlig være tale om flere hundredetusinde kroner.

Vælger du i stedet at købe din båd på afbetaling, vil du få mere luft i budgettet. Det er naturligvis et krav, at du lægger en udbetaling, men efterfølgende skal du blot betale en fast månedlig ydelse, indtil kreditbeløbet er indfriet. Det medfører mere luft i budgettet, da du undgår at skulle betale det fulde beløb med det samme.

Det betyder, at du kan slippe for at allokere en stor del (eller hele) af din formue til købet på én gang. I stedet kan du dele betalingen op i mindre bidder. Det er attraktivt i de fleste sammenhænge, hvad enten man har den nødvendige kapital til at betale bådens fulde pris, eller ej. Har du også brug for en bil og trailer til at fragte din kommende båd, så kan du købe begge dele på afbetaling. Klik her for en guide om biler på afbetaling og her for trailere på afbetaling.