Blog

Hvad er delbetaling?

Delbetaling

Der er ingen måder at komme uden om det på; der er bare visse ting, vi har brug for i vores liv for at få det hele til at hænge sammen. Det kan være for at spare tid, for at spare energi eller for at spare penge på sigt. Og de fleste af disse ting koster nu engang penge at investere i – og nogle af tingene koster mange penge. For eksempel kan det være en overvældende udgift, hvis vaskemaskinen, køleskabet eller sengen pludselig går i stykker.

Køb på faktura i Sverige

Sverige og shopping

Der har altid været stor begejstring blandt danskerne for at tage et smut over sundet til vores naboer for at shoppe. Det har det blandt andet været på grund af de ofte fordelagtige priser på nogle typer af varer. I dag er det dog blevet endnu nemmere at gøre en god handel hos svenske forhandlere og butikker, netop fordi mange svenske webshops tilbyder køb på faktura. Det betyder, at der så pludselig kan være mange penge at spare og samtidig smarte afbetalingsløsninger, du kan få glæde af, selvom du ikke engang bevæger dig fysisk over Øresund.

ViaBill og RKI

Shopping og levering

Der er mange glæder i denne verden, som koster lidt. Og netop derfor elsker vi danskere også at shoppe, forkæle os selv, eller på anden vis forsøde tilværelsen lidt fra tid til anden.

Dog kan det sommetider være svært at skulle købe en større ting på én gang, og netop derfor finder mange det relevant og positivt at købe nye ting på afbetaling – for eksempel med ViaBill.

Betal med børnepenge

Glad sparegris

I de seneste år er den nye betalingsform, kaldet afbetaling, blevet populær blandt danskerne. Afbetaling er en ny form for lån, som ikke er associeret med din bank. I stedet lægger du et depositum for en vare, i den butik du handler i, og skal derefter betale af for denne vare via nogle månedlige rater. På den måde kan man sige, at du låner penge af butikken, som varen kommer fra, på den præmis at du betaler de månedlige rater rettidigt.

Mange danskere er blevet vilde med denne nye betalingsform, idet den bagvedliggende proces er mere overskuelig og nem at føre ind i et månedligt budget. Så længe at du har ført de fremtidige månedlige betalinger ind i et særlig betalingsservice system, kan du trygt læne dig tilbage uden bekymringer.

Hvornår er det en god idé at shoppe på afbetaling?

Veninder på shopping

I dag er der mange, der fraråder forbrugerne at betale for produkter på afbetaling. Afbetaling er i de seneste år vundet frem som en ny og smart betalingsform, der tillader kunder uden økonomisk overskud at få råd til det, de står og mangler.

Det er i teorien en nobel gerning at gøre kunderne, men i praksis kan denne nye betalingsform ende i en masse gæld, der ikke kan betales af med det samme. Hvornår er det så en god idé for dig at shoppe på afbetaling? Det kan du lære meget mere om i det følgende.

Rentefri afbetaling

Penge

Der findes adskillige butikker, såvel fysiske som online, der tilbyder rentefri afbetaling. Derfor kan du finansiere dine køb uden at betale renter. På trods af dette, så er det ikke alle former for rentefri finansiering, der er lige billige. Det er selvfølgelig vigtigt at være opmærksom på dette, hvis du overvejer et sådant køb.

Gives der lovning om rentefri afbetaling, så undgår du naturligvis renterne. Det betyder dog ikke, at der kan stilles en garanti for, at det er billigere end en afbetalingsordning med renter. Her er det særligt vigtigt at holde øje med den endelige totalpris.

Butikker med MobilePay

Mobilbetaling

Danskernes brug af MobilePay er steget kraftigt gennem 2018 og 2019. I dag udgør de næsten en tredjedel af deres transaktioner. Samtidig er antallet af butikker og webshops, der tilbyder betaling via MobilePay også steget eksplosivt. Det betyder, at der i dag er mere end 120.000 butikker og webshops, der har integreret MobilePay.

Afbetaling trods RKI

Par med økonomiske problemer

Dine muligheder for kredit er begrænsede, hvis du er registreret i RKI. Derfor er dine muligheder for accept hos en kreditgiver også ret smalle. Du har derfor kun ganske få muligheder, hvis du har et ønske om at indgå en afbetalingsordning som RKI-registreret.