RKI Afbetaling trods RKI

Afbetaling trods RKI

Dine muligheder for kredit er begrænsede, hvis du er registreret i RKI. Derfor er dine muligheder for accept hos en kreditgiver også ret smalle. Du har derfor kun ganske få muligheder, hvis du har et ønske om at indgå en afbetalingsordning som RKI-registreret.

Afbetaling trods rki med en kredit hos Cashper »

Hvorfor er afbetaling trods RKI en begrænset mulighed?

Den hovedsagelige årsag til de begrænsede muligheder for kreditoptagelse som RKI-registreret er, at det er risikabelt at yde kredit til en person, der har historik som dårlig betaler. Har du én gang vist, at du har svært ved at betale dine regninger, så er der selvfølgelig en vis risiko ved at yde dig en kredit uanset kredittens størrelse.

De gængse kreditgivere såsom Klarna godkender ikke ansøgninger fra RKI-registrerede. Det betyder også, at du ikke har mulighed for at indgå en afbetalingsordning med størstedelen af de danske webshops. Det er nemlig i høj grad disse to, der står for selve afbetalingsordningen hos danske netbutikker.

OBS: Lån trods RKI kræver en individuel kreditvurdering af din kreditværdighed

Omfattende at kreditvurdere RKI-registrerede

Står du registreret i RKI, så er din kreditværdighed ikke god. Det er desuden omfattende at kreditvurdere en person, der står i RKI. Derfor er nemmeste løsning typisk at skære alle ansøgere over én kam. Det er dét, de har valgt at gøre hos blandt andet Klarna.

Det nedbringer nemlig det administrative aspekt af behandlingen af de mange ansøgninger. Det ville være en yderst tidskrævende proces, hvis samtlige personer skulle kreditvurderes i et bredere omfang end tjek af indkomst og RKI-status, hvorfor den mest effektive løsning ganske enkelt er at udelukkede dårlige betalere.

Mulighed for brug af lån til finansiering af køb

Ønsker du at købe på kredit som RKI-registreret, så er dine muligheder – som tidligere angivet – meget begrænsede. Der findes enkelte långivere, der tilbyder lån til RKI-registrerede. Det er din bedste mulighed, da almindelige afbetalingsordninger ganske enkelt ikke udbydes til personer, der står i RKI.

I denne sammenhæng bør det dog understreges, at dine muligheder for at låne penge også er begrænsede, hvis du står i RKI. Du kan næppe låne penge til køb af en ny bil, men forbrugskøb såsom køb af ny mobil, tøj, TV eller møbler, bør du kunne finde et lån til.

Afbetaling trods rki med en kredit hos Cashper »

Lånet betales selvfølgelig retur i små bidder, som det gør sig gældende for afbetaling. Typisk er det dog dyrere end afbetaling. Ønsker du at foretage et køb på afbetaling trods RKI, så er dette den bedste løsning. Vær dog opmærksom på, at der heller ikke er synderligt mange låneudbydere, der ønsker at yde kredit til folk i RKI.

Kredit er dyrt, hvis du står i RKI

Skal du ydes kredit som RKI-registreret, så er det naturligvis gængs praksis, at prisniveauet forøges. Den gavmilde giver af kreditten løber en forøget risiko, eftersom du er stemplet som dårlig betaler. Derfor forøges prisen som kompensation for denne risiko. Det har du ganske enkelt ikke mulighed for at undgå.

Derfor kan det – i mange tilfælde – ikke betale sig at opdatere lån eller søge om kredit. Du er bedre stillet ved at bruge energi på at afvikle eksisterende gæld med henblik på fjernelse fra RKI og en gældfri tilværelse. Det giver dig ligeledes mulighed for at indgå en reel afbetalingsordning.

Mulighederne for RKI-registrerede bliver kun færre

På trods af, at der i forvejen ikke er mange muligheder for at tilegne sig en kredit ved køb på nettet, hvis du står i RKI, så bliver mulighederne kun færre i fremtiden. Risiko- og kreditvurderinger bliver nemlig sandsynligvis mere omfattende.

Dertil forsøger den danske stat ligeledes at begrænse mulighederne for optagelse af mere gæld, hvis du i forvejen står registreret med en gæld i Ribers Kredit Information.