Tips og tricks Rentefri afbetaling

Rentefri afbetaling

Der findes adskillige butikker, såvel fysiske som online, der tilbyder rentefri afbetaling. Derfor kan du finansiere dine køb uden at betale renter. På trods af dette, så er det ikke alle former for rentefri finansiering, der er lige billige. Det er selvfølgelig vigtigt at være opmærksom på dette, hvis du overvejer et sådant køb.


Gives der lovning om rentefri afbetaling, så undgår du naturligvis renterne. Det betyder dog ikke, at der kan stilles en garanti for, at det er billigere end en afbetalingsordning med renter. Her er det særligt vigtigt at holde øje med den endelige totalpris.

Rentefri finansiering er populært ved dyre forbrugskøb

Du kan finde mange danske forhandlere, der tilbyder rentefri finansiering af deres produkter. Det er dog i høj grad forhandlere af hvidevarer og elektronik, der har taget dette koncept til sig. Derfor vil det ikke være en videre vanskelig proces at finde et TV, en tørretumbler eller en computer, der kan finansieres rentefrit.

Det er også i forbindelse med denne type forbrugskøb, at danske forbrugere anser afbetaling uden renter som en interessant mulighed. Det vinder dog også indpas i møbelbranchen, hvor flere forhandlere er begyndt at tilbyde rentefri finansiering af deres produkter, alt lige fra senge til spiseborde.

Penge og renter

Del ordrebeløbet op i mindre bidder og gør købet overskueligt

Er din studiecomputer gået i stykker? Eller drømmer du om en ny sofa? I så fald vil det typisk være ordrebeløbets størrelse, der holder dig tilbage. Med en afbetalingsordning kan du dele ordrebeløbet op i mindre bidder, hvilket vil resultere i et mere overskueligt køb.

Det betyder ikke blot, at ordrebeløbet syner mere overskueligt. Det betyder også, at du kan foretage et dyrere køb end ellers. Hvis du eksempelvis har i sinde at købe en sofa til stuen, så kan du vælge en større model eller en variant med læderbetræk, eftersom en finansieringsordning gør det mere overkommeligt at betale for den givne vare.

Vær opmærksom på højere kontantpriser

Der er intet i denne verden, der er gratis, heller ikke rentefri afbetaling. Du ydes en kredit, og denne skal du naturligvis betale for. Når du foretager et køb rentefrit, så er det typisk ved en højere kontantpris end den gennemsnitlige markedspris. Det er eksempelvis noget, der er alment kendt i forbindelse med et rentefrit køb af ny telefon.

Hvis du skal foretage et større køb og i denne forbindelse ønsker at indgå en rentefri afbetalingsordning, så er det vigtigt, at du er opmærksom på de typisk højere kontantpriser. Du bør derfor ikke udelukke andre muligheder, da der ikke kan stilles garanti for, at rentefri afbetaling er den billigste finansieringsløsning.

Flere danske forbrugere tager afbetaling til sig

Det har været muligt at købe produkter på afbetaling i mange år. Selve konceptet er der intet nyt ved. Det har dog opnået en større udbredelse blandt danske forbrugere i løbet af de seneste år. Det skyldes fortrinsvis det større udbud af afbetalingsløsninger, da flere webshops integrerer muligheden i deres checkout-fase.

Selve kreditten ydes typisk af en tredjepart, der har indgået en aftale med den givne webshop. Som følge af den forøgede popularitet, så er der flere kreditgivere, der har meldt sig på banen. Det har resulteret i en større priskrig, der kommer forbrugerne til gode, da det medfører, at finansieringsløsningerne bliver billigere.

Særligt rentefri afbetaling vinder indpas

Det er i høj grad rentefri afbetaling, der har vundet indpas. Det tiltaler nemlig mange, at de kan dele deres betaling op i mindre bidder, men uden at købet fordyres af høje renter. Derfor er det sandsynligvis noget, vi kommer til at se meget mere til i den nærmeste fremtid, hvor flere webshops vil lancere muligheden.