Betalingsløsninger Hvad er delbetaling?

Hvad er delbetaling?

Der er ingen måder at komme uden om det på; der er bare visse ting, vi har brug for i vores liv for at få det hele til at hænge sammen. Det kan være for at spare tid, for at spare energi eller for at spare penge på sigt. Og de fleste af disse ting koster nu engang penge at investere i – og nogle af tingene koster mange penge. For eksempel kan det være en overvældende udgift, hvis vaskemaskinen, køleskabet eller sengen pludselig går i stykker.

Derfor vælger mange mennesker i dag at købe deres ting på delbetaling. Men hvad er egentlig delbetaling? Er du nysgerrig på emnet, og vil du gerne vide mere, så læs med her. Vi guider dig til, hvad delbetaling er, hvordan det fungerer, og om det kunne være noget for dig.


Hvad er delbetaling egentlig?

Delbetaling betyder bare, at du deler din betaling op i mindre bidder frem for at betale en stor sum penge på én gang. Denne ordning kaldes at afdrage, og delbetaling bliver også ofte omtalt som afbetaling eller afbetalingsordning.

Når du vælger at købe en vare eller et produkt på afbetaling, kan du således opdele din udgift, så den bliver nemmere at håndtere i en almindelig privatøkonomi.

Hvilke fordele er der ved delbetaling?

Mange forbrugere holder af at købe deres varer og nye produkter på delbetaling, og faktisk er der flere fordele ved at shoppe og købe nye ting på netop denne måde.

Her er listet nogle af de primære årsager til, at flere og flere køber på afbetaling i dag:

  • Slip for at spare op: De fleste af os har ikke tid til at spare op på samme måde som vores forældres generation måske havde. Mange har brug for den nye ting nu, og desuden kan det være utroligt svært at spare op, hvis der tit er mange fristelser i ens liv. Disse problemer bliver hurtigt nemmere, når du vælger delbetaling.
  • Nemt at løse akutte problemer: Er opvaskemaskinen røget sig en tur, eller er dine flotte stiletter knækket en uge før en rund fødselsdag? Få løst de akutte problemer og få købt de nye ting nemt og bekvemt med delbetaling.
  • Undgå et hul i økonomien: For mange danskere ville de ruinere dem økonomisk i en eller flere måneder, hvis de skulle købe et nyt dyrt møbel i én omgang. Undgå at skulle leve af havregrød og postevand, eller at måtte prioritere mellem regningerne, når du handler og vælger afbetaling som din betalingsløsning.
  • Skræddersy selv din løsning: Mange kreditgivere og virksomheder, der tilbyder afdragsordninger på køb, giver dig mulighed for selv at vælge, hvor meget du vil betale af hver måned, og hvor mange måneder du vil afdrage over. Det er rart og fleksibelt, så det passer til dig og dine behov.

Delbetaling på tøj, møbler etc. – sådan kommer du i gang

Hvad end du gerne vil have nyt tøj til en kommende fest, mangler nye møbler i forbindelse med en flytning, eller blot har drømme som ikke kan vente, er det nemt at komme i gang med delbetaling.

Masser af forhandlere og webshops – både i Danmark og udland – tilbyder i dag køb via delbetaling, når du vælger en vare. Ofte er det særligt populært på de lidt dyrere vare, så hvis du mangler en ny mobiltelefon eller computer, vil du i mange tilfælde let kunne finde en ordning med delbetaling.

Også mange sider som sælger tøj, sko og tilbehør, er begyndt at tilbyde delbetalinger, så bare hold øjnene åbne og orientér dig, når du handler på nettet, for at finde en webshop som tilbyder dig netop den fordelagtige delbetalingsordning, der gør købet og livet lidt lettere for dig.