ViaBill

ViaBill

ViaBill er en af de tjenester, som man bare skal kende til, hvis man er interesseret i at shoppe varer og tjenesteydelser på afbetaling. Der er nemlig tale om en af de mest udbredte og populære afbetalingstjenester på det danske marked. ViaBill bruges i skrivende stund som betalingsmiddel hos omkring 4.000 danske webshops inden for en lang række forskellige kategorier. Derved kan du shoppe stort set alt mellem himmel og jord på afbetaling.

Digitalafbetaling.dk er hverken administreret eller associeret med ViaBill.


Digitalafbetaling.dk er hverken administreret eller associeret med ViaBill

De mest populære butikker med ViaBill afbetaling:

 • Nicehair
 • Kings & Queens
 • Sinful
 • Coolshop
 • Biva Møbler
 • WhiteAway
 • Streetammo
 • Skousen

ViaBill er muligvis ikke dit foretrukne betalingsmiddel, men du vil formentlig sætte pris på muligheden for at kunne købe ting på afbetaling, hvis du har svært ved at finde penge til alt det, du ønsker dig. Med denne løsning er der reelt set mulighed for at erhverve sig forskellige materielle goder uden at skulle betale en krone i forbindelse med selve købet. Ved afbetaling udskyder du nemlig betalingen. Dette er med til at sikre frihed og fleksibilitet. Dét er to yderst værdifulde fordele.

ViaBill shopping er efterhånden blevet et ret populært koncept, som dyrkes af både unge og gamle. Nyere tal viser dog, at størstedelen af alle afbetalingskøb foretages af unge mennesker i aldersgruppen 18-30 år. Endvidere viser det sig, at unge hellere vil købe varer via afbetaling end at optage dyre forbrugslån. Det viser en undersøgelse, som er foretaget af YouGov i samarbejde med Forbrugerrådet Tænk. ViaBill er efter alt at dømme kommet for at blive. Du kan læse meget mere om undersøgelsen her.

Hvad er ViaBill? Hvilke butikker og webshops tilbyder afbetaling? Hvad kan man købe på afbetaling? Hvor høje er renterne og gebyrerne? Hvordan kommer jeg i kontakt med ViaBill? Spørgsmålene er mange, hvorfor vi nu vil tage hul på den egentlige guide. Fortsæt læsningen, hvis du går med tanker om at shoppe på afbetaling. Vi skal nok guide dig trygt igennem junglen for afbetaling.

Hvad er ViaBill?

ViaBill er en nem, fleksibel og sikker betalingsmetode, som benyttes flittigt inden for online shopping. Modsat mange andre afbetalingstjenester er denne 100 % dansk og troværdig. Alene det er et stort kvalitetsstempel. ViaBill har helt fra starten haft en meget simpel, men vigtig vision; at gøre online handel nemt. Faktisk skal det ikke bare være nemt, men også fleksibelt og gennemskueligt.

Det danske selskab – ViaBill – er efterhånden et halvgammelt firma. Firmaet blev stiftet i 2009 og er i dag, mange år senere, den mest populære danske afbetalingstjeneste. ViaBill drives af ViaBill A/S, som er ejet af en håndfuld danske investeringsselskaber og topfolk inden for online shopping branchen. ViaBill drives under CVR-nummeret – 33245564 – som tilhører Ibill Nordic ApS med det juridiske navn ViaBill A/S. Den succesfulde virksomhed har pt. base i Aarhus C. År efter år har virksomheden kunne levere et flot regnskab med en solid omsætning, egenkapital og ikke mindst et positivt resultat. Du kan blive meget klogere på ViaBill og deres nøgletal samt seneste regnskaber her. Med så fine regnskabstal kan du være helt tryg ved at bruge tjenesten.

ViaBill har foruden en kompetent ejerkreds en lang række kendte samarbejdspartnere. De samarbejder bl.a. med QuickPay, Pakkelabels, PrestaShop og mange andre store virksomheder. Endvidere samarbejder de, som tidligere nævnt, med over 4.000 danske webshops. Du bliver derved – helt uofficielt – en del af det fine selskab. Det gør du vel at bemærke, hvis du handler hos nogle af de mange ViaBill shops, som vi har præsenteret dig for i indledningen.

ViaBill giver dig en helt eksklusiv mulighed for at prøve dine varer, inden du træffer en beslutning, med hensyn til om du vil beholde dem eller ej. Beslutter du dig for at beholde dem, vil afbetalingsaftalen træde i kraft. Den første månedlige ydelse vil som hovedregel blive hævet den sidste hverdag i hver måned. Du kan dermed dele betalingen op i mindre bidder. Derfor kaldes afbetaling også for delbetaling – en meget sigende betegnelse. ViaBill er som skabt for dig, som gerne vil shoppe uden at betale hele beløbet på én gang.

ViaBill giver dig en grundig introduktion til deres virksomhed og koncept på deres officielle hjemmeside. Du kan besøge dem på viabill.dk, hvor du kan vælge mellem en række sprog, herunder dansk. Her finder du også deres kontaktoplysninger m.v.

Hvad er ViaBill Xtra?

ViaBill Xtra er tilegnet dig, som køber for op til 20.000 kr. på nettet. Endvidere er løsningen tilegnet dig, som allerede har udnyttet hele din ViaBill konto. Med ViaBill Xtra er det nu muligt at søge en kredit på enten 10.000 eller 20.000 kr. Der er naturligvis tale om en rentebærende kredit. Dette giver dig handlefrihed ud over det sædvanlige.

ViaBill samarbejder med SPARXPRES (Spar Nord Bank) om at tilbyde finansiering til en fair månedlig ydelse. ViaBill er med andre ord en alternativ låneløsning, som på mange måder minder om forbrugslån og kviklån. Dog er der enkelte forskelle, som vi vil komme nærmere ind på senere i guiden. ViaBill gør for en god ordens skyld opmærksom på, at de modtager provision for at henvise til SPARXPRES. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at det ikke er en interessant mulighed. SPARXPRES er i hvert fald en ret populær og anerkendt udbyder.

ViaBill Xtra kan og bør tages til overvejelse, hvis man skal købe en dyr vare eller tjenesteydelse på afbetaling. Det kan for eksempel være, at man har udset sig en elcykel til 15.000 eller en ny sofa til 19.000 kr. I begge disse tilfælde har man brug for en kredit, medmindre man har penge på kontoen eller bare foretrækker en anden lånetype. Valget er dit. ViaBill Xtra er ikke desto mindre kommet for at blive – dét er vi næsten sikre på.

ViaBill shops – Her kan du shoppe på afbetaling

ViaBill er en aktuel betalingsmulighed hos rigtig mange danske shops. ViaBill shops indbefatter ikke kun store webshops med mange millioner på bundlinjen, men også små og mellemstore shops, som sælger alt fra legetøj og møbler til rejser og take away mad.

Ønsker du at vide, hvilke shops der tilbyder delbetaling via den omtalte danske afbetalingstjeneste, så er du havnet på den rigtige side. I netop dette afsnit vil vi nemlig præsentere dig for nogle af de mest nævneværdige shops. Du kender formentlig til mange af dem, men du er ikke nødvendigvis bekendt med, hvorvidt de samarbejder med ViaBill eller ej.

I takt med at afbetaling bliver mere og mere udbredt herhjemme, vælger flere webshops at hoppe med på bølgen. Det betyder, at du som forbruger kan vælge mellem tusindvis af webshops, når du ønsker at handle på afbetaling. På viabill.dk kan du på forsiden finde et eksakt svar på, hvor mange webshops der tilbyder ViaBill betaling lige nu. Antallet af webshops har for nyligt rundet en vigtig milepæl; 4.000 tilmeldte webshop. Dette imponerende tal forventes at stige yderligere de kommende år. Tilbyder din foretrukne webshop ikke allerede betaling via ViaBill, så er det ikke utænkeligt, at de vil tilbyde det i fremtiden. Det bør du i hvert fald krydse fingre for.

ViaBill shops er typisk shops, som foruden køb via afbetaling understøtter både betalingskort, bankoverførsel og mange andre udbredte betalingsmetoder. Blandt de største webshops med en eller flere afbetalingsmuligheder er det værd at nævne STYLEPIT, Coolshop, Trendday, Hungry, Sinful og mange andre kendte webshops. Det er disse webshops, som du vil blive præsenteret for, hvis du sorterer de mange danske webshops efter popularitet. Denne sorteringsmulighed finder du hos udbyderen – via viabill.dk. Du kan også sortere efter udvalgte, nyeste og kategori.

Da ViaBill er en dansk afbetalingstjeneste, vil du opleve, at langt de fleste repræsenterede webshops er danskejede eller som minimum har en dansk afdeling. Dog er der selvfølgelig mange af disse webshops, som er til stede på flere udenlandske markeder. ViaBill betaling er ikke desto mindre tiltænkt danske forbrugere. Ergo er danske forbrugere meget privilegerede. Husker du at sætte pris på det?

Der er rigtig mange fordele ved at vælge delbetaling, når man handler på nettet. ViaBill byder bl.a. på følgende fordele:

 • Du kan nøjes med at betale en mindre månedlig ydelse – Vil du gerne slippe for at skulle forholde dig til én stor udskrivning, når du shopper løs på nettet, så vil du elske, at det med denne løsning er muligt at betale en mindre månedlig ydelse. Du kommer i princippet af med det samme beløb, uanset om du vælger straksbetaling eller delbetaling. Den store og afgørende forskel er, at du takket være muligheden for delbetaling kan splitte betalingen. Dette vil helt sikkert falde i din smag, hvis din indtægt er lav, eller hvis du af den ene eller anden grund har det bedre med at dele betalingen op.
 • Du får varerne med det samme – Under normale omstændigheder kan man ikke få leveret de bestilte varer, inden man har afsluttet betalingsdelen. ViaBill har dog lyttet til dine ønsker og sørget for, at du får varerne med det samme, selvom du har valgt delbetaling. I princippet kan du nå at fortryde dit køb, inden varerne bliver pakket og sendt. Køb nu og betal senere er et højtelsket koncept. Du kan shoppe nu, få varerne leveret i morgen og først betale for bestillingen om en måned. Lyder det ikke fantastisk?
 • Du slipper som udgangspunkt for renter og gebyrer – Det er normalt dyrt at shoppe på afbetaling. ViaBill er dog ikke ligesom alle andre afbetalingstjenester. Denne danske virksomhed har gjort det muligt for dig og alle andre danske forbrugere at vælge delbetaling uden at skulle frygte for hverken renter eller gebyrer. Den mulighed må du simpelthen ikke misse. ViaBill skal dog kunne køre rundt, hvorfor de har valgt, at gratis afbetaling er forbeholdt nye kunder. Har du allerede benyttet dig af det fornemme tilbud om gratis afbetaling, er du nødt til at gå over til en gebyrbærende konto. ViaBill opkræver renter for eksisterende kunder, som alt efter kontotype skal betale en mindre sum penge for at få lov til at låne penge til shopping. Endvidere vil der, ved en evt. forsinket betaling, blive opkrævet rykkergebyrer efter gældende lovgivning. Du præsenteres for omtalte lovgivning her. Betal de aftalte afdrag til tiden for at undgå de dyre rykkergebyrer. RKI kan muligvis også blive bragt i spil, hvis man efter gentagne rykkerbreve ikke har betalt ens udestående. RKI er, hvis nogen skulle være i tvivl, et nationalt register over dårlige betalere. Registret indeholder omkring 200.000 danskere med betalingsvanskeligheder i svær eller mild grad. Dette register ønsker du med garanti ikke at blive en del af.
 • Det er nemt – ViaBill er ikke kun billigt / gratis og tilgængeligt via de fleste større webshops. Det er også yderst let at gå til. Her på shoppen guider vi dig trin-for-trin, men i princippet vil du sagtens kunne benytte dig af delbetaling uden at skulle læse en lang guide. Proceduren er nemlig både kort og simpel. Skulle der alligevel opstå spørgsmål, så kan du enten tage kontakt til den givne webshop eller ViaBill. De vil helt sikkert gerne besvare dine spørgsmål.

Bedste webshops

Top 10: De mest populære ViaBill butikker

Der findes i øjeblikket over 4.000 ViaBill butikker. Der er derfor ikke noget at sige til, at du har svært ved at overskue den meget lange liste over butikker. Denne guide er ikke blevet udarbejdet for, at du skal lære alle danske webshops at kende. Vi vil ikke desto mindre gerne give vores bud på, hvilke webshops der er de bedste. Derfor har vi udarbejdet en top 10 liste over de mest populære og anbefalelsesværdige ViaBill butikker. Du finder vores opdaterede og velbegrundede top 10 liste herunder:

 1. STYLEPIT – STYLEPIT forhandler tøj og mode til hele familien. STYLEPIT brander sig med at være en af landets mest velrenommerede webshops, hvilket selvfølgelig forpligter. Du bør lægge vejen forbi stylepit.dk, hvis du mangler tøj, sko, accessories eller skønhedsprodukter. Alt dette kan du nemlig købe hos denne internetbaserede forhandler. 
 2. Coolshop – Coolshop er også et fantastisk bekendtskab. Coolshop er i skrivende stund landets næstbedste ViaBill shop – ifølge vores seneste testresultater. Forhandleren er mest kendt for at sælge spil og konsoller, men byder også på et stort og attraktivt udvalg af boligtilbehør, legetøj, skønhedsprodukter og meget andet. Kort og godt kan du købe næsten alt, hvad hjertet begærer her.
 3. Saxo – Saxo er ikke bare en online boghandel. Det er faktisk landets største og første online boghandel – med et udvalg på flere millioner titler. Saxo er foruden at være en kendt boghandel en anerkendt læringsportal og en besøgsværdig udgivelsesplatform. Du bør gøre dig den ulejlighed at besøge siden, hvis du søger ny viden og inspiration. 
 4. Trendday – Trendday skal også aflægges et besøg, hvis man er på udkig efter tøj til kvinder. Webshoppen er nemlig spækket med moderigtige items til unge såvel som modne kvinder. Trendday er altid først med de nyeste trends, hvorfor du kan være sikker på, at du finder nogle produkter, som passer til din stil og personlighed. Giv det i hvert fald en chance.
 5. Hungry – Hungry er siden, man skal besøge, hvis man er sulten og ikke orker at lave mad. Her kan der nemlig shoppes take away mad til den helt store guldmedalje. Det indbefatter ikke kun bestilling af pizza, men også pommesfritter, sushi, salat, sandwiches og mange andre delikate retter. Hungry sørger for, at du altid kan få stillet den lille eller store sult. Klik dig ind på hungry.dk og oplev det store udvalg af mad fra restauranter og caféer nær dig. Du bestemmer typisk selv, om du vil hente maden, eller om du vil have levering til døren. Hungry og ViaBill forventes at fortsætte samarbejdet i mange år endnu. 
 6. Sinful – Sinful er en webshop for voksne. Her kan du nemlig shoppe erotisk legetøj til både mænd, kvinder og par. Savner du spænding i soveværelset, så kan du med god grund besøge webshoppen, som fører landets måske bedste udvalg af sexlegetøj. ViaBill er kun en ud af mange betalingsmetoder hos denne danske webshop. 
 7. Curvii – Curvii er danskernes foretrukne forhandler af plus size tøj til kvinder. Deres store produktudvalg består af kvindetøj i str. 42-60. Finder du det udfordrende at finde tøj, som passer til din højde og drøjde, så bør du klikke dig ind på curvii.dk, hvor du finder en verden af moderigtigt tøj til store kvinder.
 8. Luksustrolden – Luksustrolden er en e-mærket forhandler af baby- og børnetøj. Denne digitale virksomhed kan ikke kun tilbyde gratis fragt, kort leveringstid og gode tilbud, men også sikker betaling gennem ViaBill. Luksustrolden har et stort og voksende udvalg af børnetøj, legetøj, boligtilbehør og mange andre varer til familiens mindste. Tjek det ud. 
 9. Mammashop – Mammashop kan ligesom Luksustrolden byde ind med et fordelagtigt udvalg af legetøj, babyudstyr og graviditetstøj til overkommelige priser. Mammashop tilbyder, i samarbejde med ViaBill, at dele din betaling op i mindre bidder. Du kan selvfølgelig godt betale din gæld ud før tid. Besøg shoppen og klik på betalingsmuligheder for at få et indblik i de aktuelle muligheder inden for sikker betaling.
 10. Watery – Watery er den ultimative webshop for dig, som er dedikeret til svømning. Forhandleren har nemlig specialiseret sig i salg af badetøj, svømmebriller og svømmeudstyr. Virksomheden ejes og drives af Daniel Johannesen, som er tidligere elitesvømmer. I 2018 blev den unge ejer kåret som Årets Ener. Han har også deltaget i tv-programmet Løvens Hule. Det gjorde han i 2018 – programmet blev dog først sendt i 2019.

Bemærk at ovenstående liste jævnligt vil blive opdateret. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du mener, at der mangler en webshop på listen.

ViaBill webshops – fordelt på de mest efterspurgte kategorier

ViaBill webshops fordeler sig på rigtig mange forskellige kategorier. Det indbefatter ikke kun de kategorier, vi allerede har nævnt, men også mange andre. I de kommende afsnit vil vi kort komme ind på de kategorier, som er de mest eftertragtede blandt shoppeglade danskere. Vi vil i den anledning kort kigge på kategorier som børn, sundhed, mode, bolig, erotik og mange andre interessante kategorier.

I dag er der stort set ingen grænser for, hvad der bliver handlet gennem afbetaling. Dog er der naturligvis nogle kategorier og produkter, som bliver handlet i større grad end andre. Der bliver for eksempel handlet smartphones, møbler, tøj og rejser i stor stil. Selvom der hovedsageligt er tale om materielle goder, så kan man rent faktisk også shoppe dagligvarer på afbetaling.

Som udgangspunkt kan du købe varer på afbetaling for op til 20.000 kr. ViaBill skal dog først godkende dig. For at blive godkendt skal du først og fremmest være fyldt 18 år. Endvidere må du ikke have skjult adresse. Langt de fleste bliver godkendt, da der, modsat traditionelle lån, ikke bliver foretaget en egentlig kreditvurdering. Lige nu skal du blot indtaste din e-mailadresse og dit telefonnummer for at blive godkendt. Umiddelbart efter vil du modtage en 4-cifret kode via sms, som du skal indtaste på hjemmesiden. Herefter kan du komme i gang med at bruge ViaBill hos nogle af de mange repræsenterede webshops. Husk at din første handel er både gebyr- og rentefri – dog kun op til 2.000 kr. Efter din første handel vil du blive overflyttet til en gebyrbærende konto.

Børn

Er du den lykkelige far eller mor til et mindre barn, så vil du formentlig gerne forkæle din guldklump med tøj, legetøj m.v. Da det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen i en børnefamilie, vælger mange at række ud efter en hjælpende hånd i form af afbetaling eller lån. Det kan du også vælge at gøre, hvis dit barn har brug for en ny barnevogn eller lidt nyt til garderoben, og børnepengene for længst er sluppet op. Man kan nemlig købe alt til børn på nettet.

Inden for kategorien børn er det bl.a. muligt at shoppe børnemøbler, legetøj, børnetøj, bleer og meget, meget andet. Du kan næppe komme på bare ét børnerelateret produkt, som man ikke kan købe på afbetaling. Du skal dog være velkommen til at gøre et forsøg. Bemærk at enkelte af forhandlerne også tilbyder, at man kan handle for de børnepenge, som man modtager næste gang. Det er en ret populær form for finansiering. Nedenfor fremhæver vi tre ViaBill butikker inden for kategorien børn:

 • Mammashop
 • Luksustrolden
 • Smartkidz

Sundhed og personlig pleje

Sundhed og personlig pleje er også en af de kategorier, som står i høj kurs blandt danskerne. Kategorien indbefatter ikke kun parfume og makeup, men også barbergrej, hudpleje, kosttilskud og helse.

I takt med at interessen for at holde sig sund og rask bare stiger og stiger, har denne kategori oplevet et stort boost. Af selvsamme grund er der blevet etableret mange nye webshops inden for netop sundhed og personlig pleje.

Selvom det måske var dit indtryk, så er denne kategori ikke kun rettet mod kvinder. Danske mænd har rent faktisk også en oprigtig interesse i at gøre noget godt for deres hud og helbred, hvorfor der efterspørges hudplejeprodukter og kosttilskud som aldrig før. Der er sågar mulighed for at købe forskellige sundhedsartikler, herunder vitaminpiller, til børn. På nettet er det også muligt at købe blodtryksmålere, plastre m.v. gennem afbetaling. ViaBill er derfor også blevet en populær løsning blandt sundhedsbevidste danskere.

Her kan du shoppe varer inden for sundhed og personlig pleje gennem ViaBill:

 • Bodylab
 • Mecindo
 • Fashiongirl

Tøj og mode

Dernæst findes der efterhånden rigtig mange webshops, hvorpå man kan handle tøj og mode på afbetaling. Hos disse digitale tøjbutikker er der mulighed for at købe tøj fra nogle af branchens mest anerkendte brands. Det betyder, at du, uanset hvilket brand der er dit foretrukne, kan gøre en god handel på tøj, sko, accessories m.v.

Tøj, herunder børnetøj, kvindetøj og herretøj er uden tvivl noget af det, som bliver handlet allermest på afbetaling. Derfor kommer det næppe som et chok for dig, at mange af de repræsenterede ViaBill shops netop består af digitale tøjbutikker. Ønsker du at købe tøj på afbetaling til en samlet værdi af op til 2.000 kroner, så bør du benytte dig af tilbuddet om at optage et gebyrfrit lån. Skal du købe stort ind, slipper du billigt, men ikke helt gratis.

Savner du et nyopdateret overblik over, hvilke tøjbutikker der tilbyder køb via afbetaling, så bør du rette dit blik mod nedenstående liste:

 • STYLEPIT
 • Trendday
 • Trendhim

Telefoni og elektronik

ViaBill bliver naturligvis også brugt til at shoppe telefoni og elektronik. Det er især udbredt at købe smartphones, tablets, computere, routere og andet elektronik på afbetaling. Står du og mangler et nyt fjernsyn, en hurtigere computer eller en mere trendy smartphone, som du ikke har råd til at finansiere på nuværende tidspunkt, så bør du benytte dig af denne spændende afbetalingsløsning. Du har med ViaBill mulighed for at sprede betalingen over mange måneder, hvilket er med til at skabe luft i økonomien. ViaBill kan og bør tages i brug, hvis man ikke lige har 15.000 kr. stående på kontoen til at dække købet af den ønskede computer eller smartphone.

Er du af den holdning, at man aldrig må gå ned på elektronik? I givet fald skal du give dig selv lov til at shoppe elektronik på afbetaling. Dermed ikke sagt, at man absolut skal købe elektronik på afbetaling, blot fordi man har mulighed for det. Det er trods alt mere hensigtsmæssigt at shoppe for egne midler, hvis der er økonomi til det. Du kan hos følgende forhandlere købe elektronik og diverse på afbetaling:

 • Coolshop
 • PhotoCare
 • Evermart

Mad og drikke

Mad og drikke kan også købes på afbetaling – tro det eller ej.

I vores digitale tid kan man bestille og få leveret både take away mad, dagligvarer og meget andet inden for mad og drikke. Mangler du et par gode flasker vin til den planlagte middag for svigerfamilien, kan du dykke ned i det voksende udvalg af vin på nettet. Ligeledes er der hjælp at hente, hvis du mangler penge til mad og drikke sidst på måneden. I denne kritiske situation vil du med garanti prise dig lykkelig for, at det i dag er muligt at købe dagligvarer på kredit. Det kunne man nemlig ikke for blot fem år siden.

Da man praktisk talt ikke kan leve uden mad og drikke, er det meget betryggende at vide, at man altid kan købe dagligvarer, uanset om der står 500 eller 0 kr. på kontoen. Dog bør man selvfølgelig undgå at bruge ViaBill oftere end højst nødvendigt, idet det kan blive en dyr fornøjelse. ViaBill fremgår som betalingsmiddel hos følgende forhandlere af mad og drikke:

 • Osuma
 • Hungry
 • Smageklubben

Bolig og have

ViaBill shopping er også henvendt til dig, som går op i boligindretning. Hos flere af de allerstørste forhandlere af møbler og boligtilbehør kan man nemlig shoppe alt til hjemmet på afbetaling. Du kan gøre en sublim handel, hvad enten jagten er gået ind på en ny seng, en designerstol eller et par nye lamper til stuen. Trænger dit hjem til en større eller mindre opgradering, så bør du sætte dig godt til rette og nyde det enorme udvalg af ting til hjemmet.

Internettet er – og har altid været – genvejen til de bedste tilbud på møbler og tilbehør til hjemmet. Der er selvfølgelig tale om tilbud, som alle og enhver kan tage del i, hvad enten man foretrækker køb via afbetaling, betalingskort, bankoverførsel eller noget helt fjerde. Foruden Klarna er det tit og ofte muligt at vælge ViaBill, som vel nok er den bedste afbetalingsløsning herhjemme. ViaBill shopping inden for bolig og have kan dyrkes lige her:

 • BOBO
 • Roomsa
 • Skousen

Sport og motion

Drømmer du om at komme i topform? Vil du gerne gøre noget godt for dig selv og din krop? Drømmer du om at lave et lille motionscenter i hjemmet? Så kan du overveje at købe træningsmaskiner, træningsredskaber og andet nyttigt udstyr til formålet. Der er rigtig mange interessante produkter inden for sport og motion. Det måske mest interessante ved denne kategori er, at forbrugerne består af både mænd og kvinder i en bred aldersgruppe. Her har vi altså ikke at gøre med én bestemt målgruppe.

Man har i årevis kunne købe både træningsmaskiner, fodboldtøj og diverse træningsudstyr gennem ViaBill. Det digitale sportsmarked byder dog på meget andet end disse produkter. Du kan også shoppe løs i den store verden af svømmeudstyr, proteinprodukter, slankepulver og andre sporty varer. ViaBill præsenterer dig for de mange relevante webshops under kategorien sport. Her på siden finder vi det mest relevant at fremhæve følgende butikker:

 • Lagersport
 • Bodylab
 • Watery

Gør-det-selv

Gør-det-selv-arbejde hitter som aldrig før.

Med det rette værktøj og de rette kompetencer kan man ikke kun lave små træfigurer og trærammer. Det kan med lidt snilde også lade sig gøre at bygge et lille brændeskur, eller hvad man lige går og mangler. Ved at gøre det selv får du ikke kun frihed til at vælge, hvordan det skal se ud, og hvilke materialer det skal bygges i. Du kan også spare en del penge, ifald du finder de rette leverandører af værktøj og materialer. Det er dog ikke altid billigere at gøre tingene selv.

Er du den fødte gør-det-selv-mand, skal du ikke være rad for at springe ud i nye projekter. Man lærer trods alt kun, hvis man tør at tage chancer, hvorfor du bør overbevise dig selv om, at du godt kan løse opgaven. Rækker dit budget ikke til det ønskede værktøj og de fornødne materialer, så kan du besøge nogle af disse ViaBill shops inden for kategorien gør-det-selv:

 • Rito
 • Malgodt
 • Homeshop

Erotik

Så er vi kommet til endnu en spændende kategori; erotik.

Da afbetaling er forbeholdt voksne, er det ikke så usædvanligt, at der af og til ryger nogle lidt frække produkter ned i indkøbskurvene. I dette tilfælde taler vi selvfølgelig om erotik, som vækker de flestes interesse. Ønsker du dig et mere intimt parforhold, så bør du i samarbejde med din partner udforske udvalget af sexlegetøj hos nogle af de danske forhandlere af voksenlegetøj. Blandt de mest købte produkter finder man kondomer, dildoer og glidecreme. Der kan dog også købes meget andet end dette. Vær derfor ikke rad for, at du ikke kan få dækket dit behov.

Erotiske produkter, herunder sexlegetøj, koster normalt ikke en formue. Man kan ikke desto mindre blive nødt til at benytte sig af ViaBill eller en anden afbetalingsløsning, hvis man har brugt sin seneste månedsløn og ikke kan vente med at handle til næste lønningsdag. ViaBill er ret udbredt inden for den erotiske verden. Derved kan du være sikker på, at du hverken bliver den første eller den sidste til at købe sexlegetøj på afbetaling. Shop evt. hos en af følgende butikker:

 • Sinful
 • Sexshop
 • Winkwink

Cykler og transport

Det er nemt at komme fra A til B, ifald man ejer en cykel eller et andet transportmiddel. Derfor vælger de fleste danskere at investere i enten en cykel, elcykel, scooter, motorcykel eller bil. Resten benytter sig af offentlig transport eller går. Ejer du hverken en cykel eller scooter, men kunne du godt tænke dig et miljørigtigt og sundt transportmiddel, så vil dette afsnit helt sikkert fange din interesse. Vi vil nemlig fortælle, hvilke ViaBill butikker der er de bedste inden for cykler og transport.

ViaBill har gennem tiden været med til at finansiere rigtig mange cykler og elcykler, for bare at nævne nogle af de mest populære transportmidler. De fleste alm. cykler og elcykler koster omkring 10-20.000, hvilket er mange penge for de fleste forbrugere. Derfor vælger mange at takke ja til det fornemme tilbud fra ViaBill. Muligheden for at bruge ViaBill inden for cykler og transport er bl.a. til stede her:

 • Cykelpartner
 • Cykelexperten
 • Scooterland

Argentina

Rejser og oplevelser

Så er vi kommet til guidens sidste kategori; rejser og oplevelser.

ViaBill har i årevis sørget for, at mange rejseglade danskere har kunne gøre deres største rejsedrømme til virkelighed. De har nemlig gjort det muligt at vælge delbetaling ved bestilling af hotel, fly og andre rejserelaterede ydelser. Du kan også oprette dig som bruger hos ViaBill, hvis du mangler 2.000, 5.000 eller 20.000 kr. til din næste rejse. Du skulle jo nødig gå glip af dit livs rejse, bare fordi økonomien er lidt presset i øjeblikket.

Trænger du til et afbræk fra en travl hverdag med karriere og huslige opgaver? Så kan du med god grund starte rejseplanlægningen i god tid. Med hensyn til det økonomiske kan du overveje forskellige betalingsløsninger. Her kan ViaBill og Klarna nævnes som relevante løsninger. Shop rejser og oplevelser med ViaBill hos følgende udbydere:

 • Small Danish Hotels
 • Travel-deal
 • Bjergkæden

Antallet af ViaBill butikker er stigende

Lige nu findes der som allerede nævnt omkring 4.000 ViaBill butikker på landsplan. Det er et imponerende tal, som dog forventes at stige yderligere i fremtiden. ViaBill kunne meget vel gå hen at blive danskernes foretrukne måde at betale på, medmindre der lanceres et endnu smartere og bedre betalingsmiddel. Indtil nu har ingen af de konkurrerende udbydere kunne hamle op med ViaBill, som vinder på god service, lave omkostninger og ikke mindst et stort udvalg af allierede webshops.

ViaBill har allerede eksisteret i 10 år, så hvorfor skulle de ikke snuppe yderligere 10 år? Så længe forbrugerne er glade for at købe ting på afbetaling, vil der alt andet lige være et forretningsgrundlag. ViaBill mærker dog konkurrence fra op til flere lignende tjenester. Blandt konkurrenterne er det svært at komme uden om Qliro og Klarna, som har succes på en række markeder. ViaBill har om ikke andet godt fat på danskerne, som gerne siger ja til at shoppe på afbetaling, når der hverken skal betales renter eller gebyrer.

Her på siden har vi samlet en masse links til webshops, hvor du kan finde alt til hjemmet, garderoben, køleskabet, bilen m.v. Disse bør du stifte bekendtskab med, hvis du ønsker at stille din lyst til shopping. ViaBill fungerer helt automatisk, hvilket betyder, at du kan shoppe døgnet rundt. Du kan for eksempel shoppe på vej til arbejde eller i weekenden, hvor der lige er tid til at trække stikket en times tid. Kan du komme i tanke om en mere afslappende og givende aktivitet end shopping?

Digitalafbetaling.dk holder dig opdateret med de nyeste ViaBill butikker, så du altid har et godt indblik i, hvilke forhandlere du skal besøge, når der skal handles dagligvarer, møbler eller tøj. Inden længe lancerer vi også et nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig, hvis du gerne vil have tilsendt de seneste nyheder og de bedste tilbud inden for afbetalingsverdenen. ViaBill vil formentlig lancere endnu flere spændende kampagner i fremtiden.

Shop med ViaBill – Sådan foregår det i praksis

Shop med ViaBill = din mulighed for at benytte dig af gebyrfri afbetaling

ViaBill har ikke et videre kompliceret setup, men som ny bruger af tjenesten kan man godt blive i tvivl om, hvordan det hele skal gribes an. Heldigvis er der rig mulighed for at forberede sig ved at læse vores lille guide. Processen består kun af fire trin, som vi nu vil præsentere dig for. De omtalte fire trin består af følgende:

 1. Læg de ønskede varer i din digitale indkøbskurv og fortsæt til bestillingen
 2. Vælg ViaBill som betalingsmetode (hvis det er en mulighed)
 3. Afslut bestillingen og glæd dig til at modtage dine varer
 4. Betal en fast månedlig ydelse i xx måneder

Sværere er det faktisk ikke.

ViaBill shops er i bund og grund ikke så meget anderledes end andre shops. Der er trods alt tale om ganske almindelige webshops, som ønsker at yde en ekstraordinær god service ved at tilbyde afbetalingskøb til alle myndige kunder.

Bemærk at du skal kontakte webshoppen og ikke ViaBill, hvis du ønsker at annullere din ordre eller har ordrerelaterede spørgsmål. ViaBill står nemlig kun for selve finansieringen. Dét glemmer rigtig mange forbrugere, hvorfor det er relevant at pointere.

Sidder du tilbage med ubesvarede spørgsmål omkring, hvordan man anvender ViaBill, så kan du enten kontakte ViaBill direkte eller skrive en e-mail til os. Vi har et godt kendskab til løsningen, hvorfor vi kan besvare de fleste generelle spørgsmål.

Sådan opretter du en konto

ViaBill er for dig, mig og alle andre forbrugere.

Er du overbevist om, at løsningen er noget for dig, så kan vi varmt anbefale dig at oprette en konto. Det er både gratis og uforpligtende at oprette sig, hvorfor du lige så godt kan prøve det af, næste gang du pga. en presset økonomi føler dig nødsaget til at benytte dig af finansiering. Er du ikke den store tilhænger af ViaBill eller afbetaling generelt, er du selvfølgelig i din gode ret til at vælge en anden løsning. Der er mange valgmuligheder inden for online betaling.

For at oprette dig som kunde skal du først læse og acceptere en række betingelser. Disse betingelser har vi tidligere været inde på i guiden. Derfor vil vi gå direkte videre til selve oprettelsen. For at oprette dig skal du gøre følgende:

 1. Besøg viabill.dk via din webbrowser (de har foreløbigt ingen app)
 2. Klik på knappen med teksten Tilmeld mig ViaBill (den er fremhævet på forsiden)
 3. Indtast din e-mailadresse, mobilnummer og landekode samt bekræft betingelserne
 4. Kryds fingre for, at du bliver kreditgodkendt
 5. Shop løs og opnå maksimal forkælelse

Når du er blevet godkendt, kan du logge ind på din private konto. Du logger ind ved at klikke på Mit ViaBill, som er at finde øverst i højre hjørne. Her bliver du bedt om at indtaste din e-mailadresse og adgangskode. Har du glemt din kode, kan du få den tilsendt pr. mail. Mit ViaBill giver dig et komplet og overskueligt overblik over dine betalinger, køb og kontooplysninger. Det er også igennem Mit ViaBill, at du får adgang til fantastiske rabatter og kampagner. Disse kampagner og rabatter kommer selvfølgelig fra de mange tusinde medlemsvirksomheder.

Udbetaling i ekspresfart

ViaBill sørger for, at du får udbetalt pengene med det samme, hvis du bliver godkendt til et ViaBill lån. Den reelle udbetalingstid kan variere og vil altid afhænge af ugedag, tidspunkt og bank.

ViaBill lægger ganske rigtigt navn til lånet, men i princippet er SPARXPRES den egentlige låneudbyder. Bemærk dog at du som hovedregel ikke behøver at vælge et ViaBill lån, hvis du blot vil handle for et mindre beløb. Ved større køb på op til 20.000 kr. kan lånet meget vel være det rette valg.

ViaBill lån – med navnet ViaBill Xtra – udbetales altid i ekspresfart. Udbetalingen vil nemlig blive sat i gang umiddelbart efter, at aftalen er blevet godkendt og underskrevet. Du kan fremskynde processen en smule ved at vende tilbage med det underskrevne dokument så hurtigt som muligt. Typisk vil det tage 1-3 hverdage at udbetale lånet. Det går altså betydeligt hurtigere end hos banken.

Hvor høje renter kan jeg forvente?

ViaBill finansierer glædeligt dit første køb helt uden at opkræve renter eller gebyrer. Næste gang du vil handle, vil du desværre ikke kunne handle gebyrfrit. Står du i netop den situation lige nu, så vil du af gode grunde gerne vide, hvor høje renterne er. Prisen for at anvende løsningen afhænger af, hvilken løsning man vælger. Du er derfor nødt til at tage stilling til, hvilken kontotype du finder mest relevant.

ViaBill arbejder med fire forskellige kontotyper bestående af følgende:

 • Minimum
 • Premium
 • Platinum
 • Standard

Læs alt om disse kontotyper på viabill.dk – her finder du også de aktuelle betingelser.

Vil du gerne slippe for at blive opkrævet ekstra gebyrer i form af rykkergebyrer, så er det alfa og omega, at du betaler dine afdrag til tiden. Du kan med god grund tilmelde dig automatisk betaling gennem din netbank, så du ikke havner i en situation, hvor du skal betale det ene gebyr efter det andet.

ViaBill lån kontra forbrugslån

ViaBill lån er på mange måder et fint alternativ til forbrugslån og andre online lån. Det er dog langt hen ad vejen en smagssag, om man er mest til den ene eller anden løsning. I dette afsnit vil du ikke finde svar på, hvilken finansieringsmulighed der er bedst. Du vil til gengæld kunne få en god fornemmelse af, hvilke fordele og ulemper der er ved de to former for finansiering.

ViaBill lån udbydes, som nævnt et par gange, i samarbejde med en låneudbyder ved navn SPARXPRES, hvorfor du nok vil få det indtryk, at der ikke er særlig stor forskel på de to lånetyper. ViaBill er i langt de fleste tilfælde et billigt alternativ til forbrugslån. Med denne løsning kan man nemlig låne til en meget lavere rente end ved forbrugslån. Faktisk er det muligt at få sit første lån helt gratis.

Dernæst skal du vide, at det generelt er nemmere at blive godkendt til et ViaBill lån end et forbrugslån. Det hænger sammen med, at der ikke bliver foretaget en særlig grundig kreditvurdering. ViaBill lån befinder sig dog også i den lave beløbsende, hvilket naturligvis har en vis betydning i forhold til kreditvurderingen. Skal du låne mere end 20.000 kr. til shopping af den ene eller anden art, bør du vælge et forbrugslån.

OBS: Lån trods RKI kræver en individuel kreditvurdering af din kreditværdighed

RKI kan påvirke dine lånemuligheder

RKI og ViaBill bliver med garanti aldrig bedste venner. Det er i hvert fald mere end svært at få lov til at shoppe på afbetaling, hvis man tidligere har brudt en kreditaftale og derfor er blevet registreret i RKI eller Debitor Registret. RKI kan og vil næsten altid påvirke dine lånemuligheder i en negativ retning. Derfor bør du for alt i verden undgå at modtage titlen dårlig betaler.

Vi vil på det kraftigste anbefale, at man tænker sig godt om, inden man køber ting på afbetaling, hvis man har eksisterende gæld og ovenikøbet har svært ved at overskue ens økonomi. Et afbetalingskøb kan nemlig gå hen at blive en dyr affære, hvis man ikke er i stand til at indfri gælden. Gæld er ikke noget, man bør spøge med.

Kontakt kundeservice

ViaBill kontakt

ViaBill kan kontaktes på tre forskellige måder.

Har du brug for hjælp, så kan du enten skrive eller ringe på livechatten, via e-mail eller pr. telefon. ViaBill har faktisk været så flinke at oplyse den gennemsnitlige svartid for de forskellige kontaktmuligheder. I øjeblikket får man hurtigst svar via livechatten, hvorfor du bør skrive der. Dernæst kommer telefon og til sidst e-mail. Har du akut brug for hjælp, skal du med afsæt i de nuværende svartider enten ringe eller alternativt skrive til kundeservice på livechatten.

Skal du have fat i en kundeservicemedarbejder, så skal du desuden skrive eller ringe på en hverdag inden for de oplyste telefon- og supporttider.

Du finder deres kontaktoplysninger herunder:

E-mail: support@viabill.com

Telefon: 88826826