Økonomi Studiekort rabat

Studiekort rabat

Det er ikke nemt at være studerende. Man betaler til studiebøger, en dyr lejebolig, computer og meget mere, ofte uden at have en reel indtægt foruden sin SU. Vi kan nærmest ikke komme på en bedre årsag til at ville spare penge end virkelig at være en presset studerende set med økonomiske briller.

Heldigvis, er der mange steder, hvor man kan få rabat, hvis man tilkendegiver, at man er studerende. Det er bare lige med at huske det.

Husk at bruge studiekortet

Der er alt for mange studerende, der hver dag glemmer at benytte deres studiekort, når de handler og shopper. Selvom, man godt er klar over, at man tit kan få 10-20 % i rabat på caféer, restauranter, barer, museer, og enkelte butikker, så er det de færreste, der rent faktisk husker at gøre brug af det.

Her kan du få studierabat:

Og det er super ærgerligt. Som regel, reklameres der med studiekort rabat, men af og til, er der ikke gjort super meget opmærksom på det fra forretningens side. Så husk at spørg om de har studierabat, det værste der kan ske er, at du får et nej.

ID kortHar du ikke et studiekort?

Hvis du er over 12 år og fuldtidsstuderende kan du købe et studiekort for 150 kroner gennem ISIC Danmark. Det er en organisation for internationale studerende, som har samlet tusindvis af lokale og internationale rabatter. Studiekortet får du på din telefon, sammen med alle dine rabatter, alt sammen samlet i ISICs mobilapp.

Det bedste af det hele er, at du ikke behøver at bevise, at du er studerende. Jovist, du skal skrive dit studiested, men der er ingen, der tjekker op på, hvorvidt du rent faktisk er indskrevet på pågældende studiested. Dermed, kan du for eksempel købe et ISIC studiekort for 150 kroner, når du skal ud og rejse i dit sabbatår, eller bare til hverdag. Der er nemlig rigtig mange penge at spare på alt fra hoteller og rejser til tøj, attraktioner og mad.

Det er uden tvivl værd at overveje, ligegyldig om du er studerende eller ej.

             Få studierabat her »              

Rejs Danmark tyndt med et Ungdomskort

Udover, at du i forvejen kan få billigere billetter, hvis du er under 25 år (vælg ungdomsbillet, når du bestiller), så kan du med et Ungdomskort få fri rejse mellem din bopæl og din SU-berettigede uddannelse væsentligt billigere, end hvis du betaler for et almindeligt periodekort.

Her kan du spare tusindvis af kroner om måneden, som kan bruges på alverdens andet gøgl eller måske en opsparing. Samtidig, får du rabat på rejser uden for din daglige rute til skolen – og så får du i øvrigt også del i en lang række andre rabatter, hvis du registrere dig som DSB Plus medlem (til for eksempel Tivoli og Louisiana).

Studierabat på Apple produkter

Er du kæmpe fan af Apple – og skal du helst eje en Macbook, en iPhone og en iPad? Så er det heldigt, for Apple tilbyder nemlig op mod 10% i studierabat på deres computere og iPads, samt en række andre produkter.

Der kan altså hurtigt være mange penge at spare, hvis du er på udkig efter en ny computer til 15.000 kroner.

Bogsamling

Få rabat på software med studiekort

Nu vi er i computerverden, så kan vi også nævne, at du kan få studierabat på software, der normalt koster det hvide ud af øjnene og lidt til. For eksempel, kan du spare 60 % på Adobes softwareprogrammer, og dermed bliver det lige pludselig billigt at få adgang til dyre programmer som Photoshop, Illustrator, Premiere Pro og lignende.

Derudover, er der også en række andre softwares, hvor du kan få studiekort rabat. Det gælder for eksempel 3D-programmer, matematikprogrammer og mange flere.

             Få studierabat her »              

Shop tøj med studiekort rabat

Mens det måske kan være svært at finde en tøjbutik, der vil tilbyde studierabat, så er det heldigvis ikke så kompliceret, når du shopper tøj på nettet. ASOS tilbyder for eksempel 10 % studierabat til studerende med en skolemail.

Kombineret med fri retur og gode tilbud, er der ingen grund til ikke at shoppe lidt tøj på nettet, når du er studerende.

Rejser med studierabat

Det er sjældent, at man har lyst til at blive i Danmark henover en lang og kold vinter, der starter allerede i september. En kold drink under en palme på stranden i 24 graders varme et eller andet sted sydpå lyder væsentligt bedre – problemet er bare, at det ikke er billigt at rejse.

Heldigvis, kan du som studerende være heldig at spare penge undervejs. For eksempel, kan du få op mod 10 % i studierabat på Hotels.com og Eurolines, købe ungdomsbilletter hos SAS, og sandsynligvis også vise dit studiekort frem, når du besøger seværdigheder i udlandet. Husk også at forhør dig ved biludlejningen – her er der ofte også lidt penge at spare, hvis man er studerende.

Vil du hellere holde dig til Danmark, kan du altid forsøge dig med at vise studiekortet frem på færger, hvor der som oftest er mange penge at spare (for eksempel, når man sejler til Ærø).

Listen fortsætter…

Der er uendeligt mange steder, hvor du kan få studiekort rabat, når du er ung eller studerende. Det er bare med at være lidt vågen, og ikke være bange for at spørge om studierabat, når du handler. Ligegyldig, om du bare skal have lidt at spise, lidt varmt til halsen, eller er ved at planlægge en uges skiferie i Alperne – der skal nok være penge at spare som studerende.

             Få studierabat her »