Betalingsløsninger Betal med girokort

Betal med girokort

Betalingsmulighederne på nettet er mange. En af de mindre udbredte muligheder er betaling med girokort. Til trods for, at betalingsmuligheden udelukkendes udbydes af et fåtal af danske webshops, er muligheden dog stadig til stede. De fleste netbutikker er dog overgået til andre betalings- og finansieringsmuligheder.

Hvad er et girokort?

Girokortet er af mange kendt som det oprindelige betalingssystem. Der findes flere girokorttyper, men type 01 og 04 er de oftest anvendte. Det skyldes, at de kan betales overalt; i et pengeinstitut, via netbank eller på et posthus. Sælger modtager kundens betaling på en særlig girokort, når indbetaling sker via et girokort.

Er der fordele ved at betale med girokort?

Håndtering af betalingerDer findes et væld af betalingsløsninger på nettet. De fleste transaktioner gennemføres med et betalingskort, men det er ikke den eneste mulighed. Mange butikker tilbyder også diverse finansieringsløsninger, hvilket hovedsageligt ses i form af afbetalingsordninger, der håndteres af en tredjepart.

Foruden betalingskort og afbetaling er der også en anden løsning. Girokortbetaling er fortsat en mulighed hos et udpluk af de danske netbutikker. Omfanget af netbutikker, der tilbyder muligheden, er dog begrænset. Foretrækker du at betale med girokort, når du handler på nettet, er dine muligheder derfor begrænsede.

Mange foretrækker dog dette, da der er fordele forbundet med det. Det inkluderer bl.a. følgende:

  • Undgå snyd: Typisk vedlægges girokortet i ordreforsendelsen. Derfor skal varerne ikke betales, før de er modtaget. Det garanterer, at du ikke bliver snydt, hvilket tiltaler mange. Vil du gerne handle online, men er du bekymret for, hvorvidt dine varer ikke fremsendes, så betal med girokort.
  • Kredittid: Som angivet herover, er normal praksis, at dit girokort blot fremsendes med din ordre. Du skal derfor ikke betale, før du har modtaget din ordre. I nogle tilfælde ydes der tilmed en længere kredittid. Under alle omstændigheder skal varens pris først betales ved modtagelse.

Anvendes især af tøjbutikker

Der findes flere typer af netbutikker, der benytter girokort som betalingsmulighed. Det er dog især webshops, der forhandler tøj, der benytter denne løsning. Dette gøres, da deres kunder derved kan prøve deres tøj, før de betaler. Det er et parameter, der kan overtale en potentiel kunde om at handle på nettet.

Er du træt af at købe tøj på nettet, som du skal sende retur, hvorefter du skal vente i op til 30 dage, før dine penge refunderes? I så fald er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan handle på nettet. Ønsker du at undgå førnævnte scenarie, så køb og betal med girokort. Gør du det, undgår du nemlig ovenstående.

Betaling med girokort medfører typisk gebyrer

At tilbyde betaling med girokort er mere omfattende end at acceptere en betalingskorttransaktion. Samtidig udløser det ofte en kredittid, hvad enten den er kort eller lang. Derfor er det sjældent gratis at benytte denne betalingsmulighed, når du handler på nettet. Tværtimod er det forventeligt, at det udløser et gebyr.

Gebyrets størrelse varierer fra webshop til webshop, da de selv fastsætter dette. Derfor findes der udbydere, hvor gebyret lyder på 10 kr., mens andre kræver op til 55 kr. Vil du eksempelvis gerne købe tøj med kredit, så køb tøj med girokortbetaling, men vær opmærksom på det føromtalte gebyr.

Der er ikke nogen regler for, hvad dette gebyr må lyde på. Det er ene og alene op til webshoppen at vurdere gebyrets størrelse. Som angivet herover, så varierer det typisk mellem 10 og 55 kr.

Ikke alle forhandlere yder kredit

Mange forhandlere tilbyder kunden en kredit, når de handler med girokort. Det er dog ikke alle, der gør det. I de fleste tilfælde er det påkrævet, at girokortet er betalt, før ordren afsendes. Derfor er det ikke en garanti, at der ydes en kredit, når man vælger girokort som betalingsmulighed.

Er det kredittiden, der er tiltalende for dit vedkommende, bør dette aspekt naturligvis undersøges først. Du pålægges desuden typisk et større gebyr, hvis kredittiden forlænges. Derfor skal du overveje, om du er villig til at betale gebyret. Er du ikke det, er afbetaling eller betaling med betalingskort heldigvis også muligt.

Ønsker du ikke at indtaste din betalingskortoplysninger på nettet, er dine muligheder dog begrænset til hhv. bankoverførsel og betaling med girokort. Begge dele er dog en yderligere service, der ydes af netbutikken, hvorfor det sjældent er gratis at benytte disse betalingsmuligheder.